Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Oktober 12 - 2020

'De (herfst)vakantie stemming...' 

Voel je de 'Autumn Vibes' al een beetje? Ben je al een beetje in de (herfst)vakantie stemming?

De eerste school vakantie na de zomer... De herfstvakantie. De eerste weken zijn toch weer voorbij gevlogen. Ik zou willen dat we inmiddels konden zeggen dat we weer gewoon allemaal lekker vakantie kunnen vieren, maar helaas... Het zal wederom een soort van 'Staycation' worden voor veel mensen...

Toen we begin 2020 in deze lockdown/social distance situatie verzeild raakten vertelde ik mezelf constant dat dit toch niet zo kon zijn... Positief als ik ben dacht ik echt dat er 'vandaag of morgen' wel een oplossing zou zijn. Want zo gaat dat toch meestal? Ik was er positief van overtuigd (waarschijnlijk was het pure hoop) dat er tegen de herfst tenminste een veilig vaccin zou zijn. Behoorlijk naief natuurlijk...

Zelf merk ik wel dat je creatiever wordt met je tijdsindeling nu alles ineens anders is. Nu het ernaar uitziet dat een oplossing toch echt nog weleens lang op zich kan laten wachten ga je toch een schakel maken in je hoofd... Waar ik mezelf eerst echt opsloot binnenshuis zoek ik nu naar manieren om toch mijn ontspanning te vinden en te genieten van de tijd met mijn gezin die soms door mijn vingers lijkt te glippen... Natuurlijk ben ik nog steeds super voorzichtig, maar ik wil deze tijd niet verloren laten gaan. Zeker nu het ernaar uitziet dat het toch echt nog even gaat duren.

Zo besloten wij 2 weken geleden toch even een weekje weg te gaan in eigen land. Zoë is nog niet leerplichtig dus we verzetten onze vakantie zodat we niet in de drukte zaten en het beter aanvoelde om weg te gaan. Gewoon om even weg te zijn. Om even een ander uitzicht te hebben. Gewoon om even samen te zijn en uit te rusten. Want laten we niet vergeten dat zowel mijn man als ik qua werk tot nu toe een heel druk jaar hebben gehad en ik verwacht dat het laatste kwartaal nog drukker gaat zijn. 

Het weer was herfstig. Lekker fris en regenachtig. We hadden een mooi huisje in een bosrijke omgeving. We hebben heerlijk genoten van het samen zijn. De rust, wat extra slaap, lekker buiten zijn wanneer het weer het toe liet... Dat soort dingen... En ondertussen werkte ik aan de foto-albums van de kindjes. Iets dat er al ongeveer 1,5 jaar bij in was geschoten...

Heb jij al een idee hoe jij je volgende vakantie in gaat richten? Misschien ook eens aan de foto-albums beginnen?

'Nijntje, lief klein konijntje...'

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Nijntje sinds een tijdje ook deel uitmaakt van mijn webshop. 

Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe producten besloot mezelf de vraag te stellen, wat mis ik nu echt in mijn shop? Ik ben rond gaan neuzen voor mooie, nieuwe producten die je nog niet veel ziet in (web)shops. Toen mijn zoektocht maar niet echt wilde vlotten en ik steeds een slecht gevoel in buik kreeg wanneer ik nieuwe producten ontdekten (het gevoel van: 'Leuk, maar misschien toch niet bijzonder genoeg') besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik besloot naar mijn eigen gevoel te luisteren. En mijn gevoel zei: 'Nijntje!

Ik realiseerde me natuurlijk wel dat Nijntje ook via verschillende andere (nederlandse) verkoopkanalen verkocht wordt, maar als je een vooraanstaande webshop wilt zijn met duurzame, nostalgische (kraam)cadeautjes dan mag Nijntje gewoon niet ontbreken. 

Onder de Nijntje cadeautjes zijn inmiddels zelfs al een paar bestsellers! Het Nijntje besteksetje en tanden-/haarlok doosje waren meteen erg geliefd. Ik ben zelf super benieuwd hoe Nijntje het gaat doen richting de feestdagen!

Nijntje

Iemand verrassen met een 'Nijntje' cadeautje? 

'WhoepWhoep! Choco Cupcakes!'

Komende zondag is het 'Choco Cupcake Dag'. Een goed excuus om eens lekker de keuken in te duiken en jezelf of iemand anders te verrassen met heerlijke chocolade cupcakes!

Laatst maakte ik samen met de kindjes chocolade cupcakes. Maar lekker slim, ik had geen cupcake mix in huis. Wel chocolade cake mix. Ik besloot de chocolade cake mix te gebruiken om cupcakes van te maken en dit werkte wonderbaarlijk goed! De cupcakes waren heerlijk en ze zagen er nog top uit ook. En dat voor iemand die niet echt heel erg ervaren is in de keuken...

Ook chocolade cupcakes lenen zich uitstekend om allerlei lekkere creaties mee te maken. Ik heb een aantal super leuke tips gebundeld op een leuk pinboard. 

Choco cupcake

Wil je jouw kleintje ook iets lekkers laten eten met deze mooie Nijntje dwarslepel?


'Was je handen...'

Op 13 oktober is het 'de internationale dag van het handen wassen'... Ik denk dat deze dag nog nooit zo actueel is geweest als dit jaar...

Toen de Corona Crisis net begon lagen mijn handen compleet aan flarden door het veelvuldig handen wassen... Ik ontwikkelde in sneltrein vaart een soort van über smetvrees en de Dettol vloog er doorheen. En niet alleen bij mij, maar ook bij Zoë. Binnen 2 dagen had zij ook zere handen en dat was nog vervelender dan mijn eigen open handen. Want ga een kind van 4 maar eens uitleggen dat ze ondanks de pijn toch moet blijven wassen.

Inmiddels zijn onze handen redelijk gewend aan het vele handen wassen, maar ik bereid me alvast wel voor op de winter met fijne crème en goede handschoenen, ook voor de kinderen. Zoë wast op school ook heel vaak haar handen en dat voel je... en zie je... De eerste fotoshoot die ik met Zoë deed tijdens de Corona crisis liet de rode plekken al duidelijk zien. De meest recente foto's laten vooral een klein olifanten huidje zien op de bovenkant van haar handjes. 

Ik denk dat we in de toekomst veel vaker onze handen zullen wassen dan voorheen...

Armbandje

Wil jij de armpjes van je kleintje ook versieren met een mooi zilveren armbandje? 

Let's do this... Laten we gaan genieten van de komende tijd, van wat er nog van 2020 rest en laat de tijd vooral niet door je vingers glippen... Het gaat allemaal al snel genoeg...

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel