Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Oktober 5 - 2020

'Meisjes...' 

Komende zondag is het 'Wereld Meisjes Dag'. Een mooie dag om eens stil te staan bij onze kleine meiden van nu die we opvoeden tot onafhankelijke, zelfstandige vrouwen van later... 

Toen ik in verwachting was van Zoë kreeg ik weleens opmerkingen over 'meisjes'. Ow jee, een meisje, daar krijg je je handen vol aan. Meiden, die zijn altijd zo kattig. Succes... En later, toen Zoë geboren was en haar eigen karaktertje begon te ontwikkelen hoorde ik meer dan eens de opmerking: 'Meisjes hè...'

Nu ik zowel een meisje als een jongen in mijn huis rond heb lopen zie ik wel duidelijk verschil in karakter eigenschappen. Natuurlijk hebben ze beide hun eigen karakter, maar er zijn ook wel trekjes bij die ik als 'typisch meisje' of 'typisch jongen' zou kunnen benoemen als ik dat zou willen. 

En ja, aan Zoë heb ik regelmatig mijn handen vol. Dit komt omdat ze gewoon perfect weet wat ze wil en een sterke eigen mening heeft. Naar mijn idee alleen maar hele goede eigenschappen voor een meisje. Ik zeg altijd maar: Mijn dochter is niet bazig, ze heeft 'Leadership Potential'. ;) 

Als meisje, en later ook als vrouw, is het alleen maar goed om een mening te hebben en voor jezelf op te komen. In een wereld waar verdeeldheid constant bevochten wordt, maar nog steeds aan de orde van de dag is is het goed om zelfbewust te zijn. Laten we onze meiden aanmoedigen om vooral zichzelf te zijn. Te zijn wie ze willen zijn. Er gewoon te mogen zijn...

Wil jij een lief meisje verrassen met een mooi cadeautje? Ik heb de mooiste armbandjes in de shop voor meisjes van 0 tot en met 12 jaar!

'Een kus door de brievenbus!'

Op 9 oktober is het 'de internationale dag van de post'. Waar zouden we in 2020 toch geweest zijn zonder onze fijne postbezorgers...

De laatste tijd merk ik dat ik zelf steeds meer op zoek ben naar een kleinigheidje dat ik via de post kan versturen naar iemand waar ik om geef. Voor een verjaardag die misschien niet gevierd wordt, omdat iemand een steuntje in de rug kan gebruiken of gewoon om te laten weten dat ik iemand mis.

Daarom heb ik besloten om in mijn webshop ook de pagina 'Brievenbus Cadeau' toe te voegen. De cadeautjes op deze pagina passen allemaal door de brievenbus! De ontvanger hoeft dus niet thuis te zijn en je betaalt voor zo'n cadeautje slechts €3,49 verzendkosten. (deze optie is er alleen voor NL)

Kies meteen voor een gratis persoonlijk kaartje en ik voeg jouw persoonlijke boodschap voor de ontvanger meteen toe aan jouw cadeautje!

brievenbuscadeautjes

Wil jij een iemand verrassen met een leuk cadeautje door de brievenbus? 

'Iets kleins kan heel veel liefde geven...'

Stuur jij zelf weleens een kaartje. Zomaar, zonder rede? Verras jij weleens iemand met iets kleins.

Ik denk dat we allemaal wel weten dat een klein gebaar soms hele grote waarde kan hebben. Iets kleins wanneer je het niet verwacht, maar juist wel heel goed kunt gebriken kan soms een enorme glimlach tevoorschijn toveren...

Zeker de laatste maanden voel ik steeds meer de drang om mensen te verrassen met iets kleins. Gewoon omdat de wereld wel wat extra liefde en blijdschap kan gebruiken. En het klinkt natuurlijk heel erg cliché, maar zelfs dit begint nog altijd bij jezelf. Stel je eens voor dat iedereen 1 iemand zou kiezen om te verrassen, dan zijn er ineens toch heel veel blije mensen! 

Natuurlijk weet ik ook wel dat we allemaal ontzettend druk zijn en heel erg bezig zijn met ons eigen leven. Ik heb zelfs het gevoel dat dit sinds Corona alleen maar erger is geworden. Soms lijkt het wel alsof we allemaal zo terug in onze eigen bubbel zijn gezet dat we niet meer om het hoekje kijken wat daar nog aan de hand is. 

Daarom heb ik een kleine 'How to' voor je gemaakt met een paar simpele tips voor het versturen van een brievenbus cadeautje. Probeer het maar eens! Je verrast niet alleen een ander, maar je geeft jezelf ook meteen een heel fijn en voldaan gevoel!

how to brievenbuscadeautje

Voor extra inspiratie, check even mijn pagina met brievenbus cadeautjes! 


'Jong geleerd...'

Vandaag is het de dag van de leraar.

Sinds augustus gaat onze kleine meid volledig naar de kleuterschool. Ze heeft het ontzettend naar haar zin en is erg blij met haar juf. Bij Zoë op school zijn er voornamelijk juffen en minder leraren. Ik weet dat ik vroeger op school haast alleen leraren had. Of meesters zoals we die dan noemden.

Natuurlijk is leraar een groot begrip. Kan je iemand anders iets leren? Dan ben je eigenlijk al een leraar. Heel simpel gezien ben ik voor Zoë ook een leraar en zij is dat ook voor mij. 

Ik leer haar hoe ze dingen zelfstandig kan gaan doen, de opvoeding. Ik leer haar hoe ze met bepaalde situaties om kan gaan... Maar zij leert mij verder kijken dan mijn neus lang is. Zij zet ook mij soms terug op mijn plaats met hele simpele maar vaak te eerlijke opmerkingen die mij enorm aan het denken kunnen zetten. Zoë is ook een leraar voor haar kleine broertje. Thijn ziet hoe Zoë dingen doet en doet het na. Op zijn beurt leert hij haar soms weer juist hoe het niet moet...

Leraar is een groot begrip. Het is fijn om samen te zijn en van elkaar te kunnen leren...

'My favorite part of the day is the part I spend with you... 
Wil je ook zo'n mooie Keepsake Box voor alle leermomenten van jouw kleintje?

Ga jij nog iets leren deze week? Of ga je iemand anders misschien iets leren? Ga je een lief meisje in het zonnetje zetten of ga je de uitdaging aan om een 'kus door de brievenbus' te sturen? Ik ben benieuwd! Have fun! 

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel