Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Mei 25 - 2020

'Opa' 

Vorig jaar rond deze tijd besloot ik om voor Vaderdag en Moederdag mooie foto's van mijn dochter met haar opa en oma te maken voor mijn Vaderdag en Moederdag campagnes. Dit beviel eigenlijk zo goed, vooral persoonlijk voor opa en oma dat ik mezelf beloofde dit elk jaar te doen...

Echter werd die traditie dit jaar al verbroken. Waar ik overal weer mensen gezellig met elkaar zie knuffelen en kussen ben ik nog wat terughoudend. Misschien ben ik overbezorgd, maar zowel voor mijn kleine man als voor mijn ouders die in de risico groep vallen wil ik nog even wat afstand bewaren. Geen knuffel foto's dus dit jaar. Maar, wellicht is het een leuk idee om opa dit jaar met Vaderdag een voucher cadeau te doen voor een mooie foto reportage wanneer alles weer een beetje 'normaal' is.

Ik vind de band tussen opa en kleinkind zelf wel heel erg speciaal. Ik merk dat beide kindjes gek zijn op hun opa's en ik moet zeggen dat ik zelf ook dol was op mijn opa. Mijn opa van vaders kant heb ik helaas nooit gekend, maar van opa van mama's kant heb ik gelukkig met volle teugen mogen genieten. De logeerpartijtjes toen ik klein was, de gekke streken, de altijd terug komende moppen, de (voor mij) rare woorden voor allerdaagse dingen... Opa maakte een heel groot deel uit van mijn leven...

Mijn opa overleed 6,5 jaar geleden. Mijn oma kreeg te horen dat ze ziek was waarop mijn opa's lichaam besloot dat hij er toch echt eerst tussenuit moest piepen. Binnen een jaar waren opa en oma weer samen, op de maan (zoals we dat de kinderen vertellen). Ik weet zeker dat mijn opa ontzettend trots was geweest op zijn 5 achterkleinkinderen. In gedachten zie ik hem nog lachen en gek doen zoals hij altijd deed. Ik ben ontzettend dankbaar voor de mooie herinneringen, de mooie tijd.

Mijn kinderen zijn gezegend met 2 lieve opa's. Ik hoop dat ze net als ik een mooie band met ze op mogen bouwen en dat ze later ook dankbaar zullen zijn voor de mooie herinneringen die ze samen hebben kunnen maken.

Heeft jouw kindje ook een lieve opa? Verras opa eens met een mooi cadeau! 

'Beste vriendjes'...

Op 27 mei is het de 'Dag van de hond'. Zelf ben ik dol op honden, ik ben ermee opgegroeid, ik weet niet anders. Toen ik op mezelf ging wonen duurde het ook niet lang voordat ik naar het asiel ging om een hondje een beter thuis te bieden. De meeste mensen vonden dat een beetje 'bijzonder'. Ik vond het vooral heerlijk om mijn trouwe viervoeter aan mijn zijde te hebben.

Momenteel hebben wij ook een lieve viervoeter die deel uitmaakt van ons gezin. Sinds wij kinderen hebben moet ik eerlijk zeggen dat mijn man de meeste zorg voor Lucka op zich neemt, gewoon omdat ik druk ben met de kids, maar het blijft heerlijk om even lekker samen te kroelen.

De combinatie honden/kinderen blijf ik wel wat lastig vinden. Hoewel Lucka ontzettend lief is voor de kids leer ik de kinderen ook dat ze haar soms met rust moeten laten en waar en wanneer ze wel en niet mogen aaien. Voor de kinderen, maar zeker ook voor Lucka. Nu Lucka wat ouder wordt ligt ze veel in haar mandje en echt spelen is er niet meer bij, maar soms laat ze zich nog een beetje kriebelen door naast de box van Thijn te gaan staan en knuffelen en buiten rennen met Zoë vindt ze ook nog altijd fijn. 

Een dier kan echt een beste vriend zijn... Niet voor niks dat Disney zoveel dieren karakters telt! Disney's diertjes staan voor liefde en vriendschap. Daarom zijn Disney (kraam)cadeautjes ook zo ontzettens schattig! 

'It's coming'!

Jaja, op 14 juni is het Vaderdag in België en op 21 juni in Nederland. Het komt eraan! It's coming!

Heb jij al nagedacht hoe je de liefste papa en/of opa gaat verrassen dit jaar? Of is je leven momenteel zo hectisch dat je echt geen ruimte hebt om daar ook nog over na te denken?

Goed nieuws! Je hebt namelijk nog even de tijd. Je bent nog niet te laat, je bent er op tijd bij! Daarom hier even wat tips hoe je je alvast een klein beetje kan voorbereiden op Vaderdag zodat je straks niet achter de feiten aan hoeft te rennen. 

Vaderdag

Weet jij al wat je gaat shoppen voor Vaderdag? Of heb je nog wat inspiratie nodig? 


'Burendag'

Op 29 mei is het 'Burendag'!

Heb jij leuke buren? Of had je stiekem liever andere uitgekozen voor je verjaardag?

Leuke buren zijn altijd erg welkom natuurlijk. Je leeft tenslotte naast elkaar en ziet elkaar vaak. Toen wij nog in ons vorige huis woonde had ik een hele leuke band met onze buurvrouw en dat was ontzettend gezellig. In de zomer samen in de tuin, ineens een pannetje boerenkool of een bosje bloemen voor de deur en gezellig kletsen en roddelen bij de voordeur... Nu we ergens anders wonen hebben we nog steeds contact, maar het fijne van een borreltje doen en dan binnen 1 minuut weer thuis zijn is er nu niet meer.

In ons nieuwe huis hebben we ook hele lieve buren. Vooral nu merk je hoe fijn het is dat, wanneer je veel aan huis gebonden bent, je toch even gezellig samen een babbeltje kan maken op de oprit. Zelfs Zoë heeft de afgelopen weken besloten dat ze om de paar dagen een andere prinsessenjurk moet showen aan de buurvrouw. 

Lion King actie

Zoë's favoriete buur is momenteel toch wel haar broertje. Haar steun en toeverlaat in deze tijd... Ben je nieuwsgierig naar de leukste cadeautjes voor broer en zus? 

'Liefde'.
Liefde van opa of oma, liefde van de kinderen of kleinkinderen, liefde van een huisdier, je beste vriendje of de buren... Het is momenteel zo ontzettend welkom... Geniet van de liefde om je heen, want dat is er meer dan ooit!

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel