Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Maart 16 - 2020

'Lentekriebels'! Van mij mag het beginnen!

Spring is in the air! Of in ieder geval toch in mijn hoofd! 
Deze week begint de lente en dat is maar goed ook, want ik ben toe aan de zon! Jij ook?

Met alle toestanden van dit moment, de onzekerheden, de angsten en alles wat hieraan vast hangt wil ik in mijn hoofd heel graag alvast denken aan een nieuw hoofdstuk. Een heerlijk lente hoofdstuk met een lekker zonnetje, weinig wind, de eerste vogeltjes die 's morgens al beginnen te zingen en de eerste bloemetjes die weer wakker worden.

Lente, de tijd dat iedereen ineens weer zin krijgt om naar buiten te gaan. Dat het ineens weer opvalt hoeveel mensen er fietsen in Nederland en dat de hond uitlaten ineens een lekker uitje wordt in plaats van een noodzakelijk kwaad. De tijd dat je kleuter dochter voor het raam staat te springen, omdat ze (ondanks dat mama het misschien nog best koud vindt) toch echt buiten wil spelen. De tijd dat de oude 'stoepkrijt-jas' weer uit de kast komt en iemand enorme Picasso's in de tuin creëert en de tijd dat je toch echt aan de tuin wil gaan beginnen, omdat die vieze bladeren ruimte mogen maken voor gezellige lente bloeiers.

De tijd dat heel veel mensen, zwanger of niet zwanger, ineens last krijgen van een soort 'lente-nesteldrang'. De kastjes worden overhoop gehaald, alles wordt opgeruimd, schoongemaakt, weggegooid en eventueel vervangen. Nu ik dit zo opsom lijkt het wel alsof de lente nog meer voor een nieuwe start staat dan oud & nieuw... En hoewel ik best wel een winterpersoon ben en heel erg kan genieten van een vriezende winterdag met een waterig zonnetje ben ik nu wel echt toe aan de lente. Toe aan het opfrissen. Negativiteit eruit. Positiviteit erin.

Zelf vind ik het dan ook heerlijk om even lekker de woonkamer schoon te maken (op mijn manier, dus niet de grote voorjaarsschoonmaak zoals mijn moeder dat kan, ik ben al blij als het er enigszins schoon en netjes uitziet) en lekker de oude winter meuk naar de garage te verplaatsen en met nieuwe spulletjes mijn interieur lente-proof te maken. Het komt dan ook super goed uit dat deze week mijn nieuwe collectie on-line is gegaan met super veel leuke, nieuwe, frisse spulletjes. Niet alleen leuk als (kraam)cadeautjes, maar ook gewoon leuk voor jezelf, om jezelf eens te verwennen met iets nieuws, iets fris, iets lente-achtigs!

Neem vlug een kijkje of er ook iets moois bij zit voor jou! Je hebt het verdient! 

Even opfrissen!

En als het dan mooier weer wordt, dan willen we meestal ook al gaan denken aan een nieuwe garderobe. De zwarte kleding blijft dan ineens in de kast hangen, want we willen frisheid. Kleding webshops spelen hier heerlijk op in door constant de nieuwe collectie voorbij te laten komen in jouw Facebook feed en keer op keer word ik daar super hebberig van.

Met een beetje pech past jouw kleine prins of prinses niet meer in de kleding van vorig jaar (wat in het geval van een heel klein prinsje meer regel dan uitzondering is natuurlijk) en moet je ineens als een dolle op zoek naar een dunnere jas en minder warme schoenen.

Soms moet het, omdat het niet anders kan. En soms mag het, gewoon omdat je er blij van wordt!

Zo heb ik laatst ook een hoop nieuwe plaatarmbandjes aan de collectie toegevoegd. Ik vind het zelf super schattig wanneer mijn dochter met blote armpjes loopt om haar dan zo'n schattig armbandje aan te doen. Om over die worsten-armpjes van ons zoontje nog maar te zwijgen.

Nieuwsgierig naar onze uitgebreide collectie plaatarmbandjes?

How to make pancakes...

Vrijdag 20 maart is het pannenkoekendag! Bak jij weleens pannenkoeken voor je kleintje? Of ga je weleens ergens lekker pannenkoeken eten? 

Zelf vond ik het altijd wel gemak om een pak pannenkoeken mix in de kast te hebben staan. Heb je dan een keer geen tijd of zin om te koken, of heb je niks in huis? Hup, vlug een paar pannenkoeken bakken, wat stroop, suiker of anders lekkers erop en je hebt gegeten. Helaas denkt onze dochter daar anders over... Zij houdt namelijk niet van pannenkoeken... Telkens als ik lekker makkelijk wil doen en haar vraag of ze pannenkoeken wil eten krijg ik als antwoord: 'Nee, pasta met gehakt'. Jammer dan...

Houdt jouw kleintje wel van pannenkoeken? Of vind je het zelf, net als ik, weleens gemakkelijk? Dan heb ik hier een paar leuke, gezonde tips voor je om je pannenkoek leuk en lekker te versieren. Super schattig toch? En een ander voordeel van het voorjaar, er komt allemaal weer heerlijk fruit in de schappen te liggen! Ik zou zeggen: 'Go for it'!

How to make pancakes

Nog een kleine tip. Als je dan lekker pannenkoeken gaat bakken voor je kleintje, dan is het natuurlijk wel super leuk om ze te serveren op een super leuk serviessetje. Guess what? Die verkoop ik ook in mijn webshop. ;) Je checkt ze hier!

'Awkward moments day'? Die dag heb ik uitgevonden denk ik...

18 maart... 'Awkward moments day'... Tja, wat zal ik daarvan zeggen... Al vanaf dat ik klein was had ik veel last van 'Awkward moment days' en niet alleen op 18 maart. Ik ben soms nogal een stuntelig persoon en in 36 jaar heb ik inmiddels redelijk geleerd om hiermee om te gaan. Vooral in publieke situaties kon ik er wat van... Omvallen in de bus, van de trap af struikelen op school, tegen deuren aanlopen, uitglijden midden in een winkel... Zal ik nog even doorgaan? Ik heb mezelf geleerd om, vooral in drukke situaties, goed op te letten en zo te voorkomen dat ik mezelf voor schut zet. Meestal lukte dat wel... Tot ik moeder werd.

Of beter gezegd. Tot ik zwanger werd. Toen kwam alles weer dubbel zo hard terug. Ik kreeg ontzettend last van zwangerschaps dementie, vooral bij de zwangerschap van Thijn. En dat helpt niet mee als je 'Awkward Moments' wilt voorkomen...

Inmiddels is Thijn 9 maanden en zou je verwachten dat de dementie voorbij is. Misschien is de dementie overgegaan in 'chronisch niet alert zijn door zorgen en slaaptekort'. Ik kan je zeggen... Ook dat zorgt voor behoorlijk wat 'Awkward moments'. Zo liet ik laatst mijn zoon per ongeluk achter in Zoë's klas toen ik haar had weggebracht... Mensen kijken je dan best raar aan. Of laatst nog, vergeet ik een belangrijke dag van een vriendin, omdat ik serieus dacht dat het woensdag was in plaats van donderdag... En dan heb je nog die kleine kleuter naast je die soms awkwardly eerlijk is... Zoals die keer dat ik haar op ging halen in mijn sportbroek en ze over straat roept: 'Mama, waarom heb je je pyjama aan?'. 

Tja, ik denk dat iedereen met een momlife genoeg 'Awkward moments' kent om ze niet aan 1 dag toe te schrijven...

Wil je alle fijne en soms ook ongemakkelijke momlife momenten bewaren in een mooi album? 

Voel je hem ondanks alles toch al een beetje? De lente? Heb je er al zin in? 
Ik ga lekker verder met het lente klaar maken van mijn huis, gezin en webshop en ik wens jou alvast een prachtig vooruitzicht met alle heerlijke, ongemakkelijke, lente-achtige dagen die eraan gaan komen! Keep your head up!

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

 

Ben als eerste op de hoogte

 

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel