Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Maart 9 - 2020

Slapen/niet slapen... that's the question

Op 13 maart is het de internationale dag van de slaap... Toen ik dit las moest ik een beetje gniffelen...
Waarschijnlijk heeft deze dag ontzettend veel nuttige en doordachte ideeën en achtergronden, maar het enige dat ik kon denken toen ik het las was... 'haha'. 

Voordat ik kinderen kreeg, voordat ik zwanger werd zelfs, heb ik nooit echt beseft wat nachtrust of het ontbreken hiervan met een mens kan doen.

Want eigenlijk beginnen de slapeloze nachten niet wanneer je officieel moeder wordt, maar al wanneer je zwanger bent. Al die kwaaltjes die de kop opsteken tijdens een zwangerschap... Brandend maagzuur midden in de nacht, niet meer op je buik kunnen liggen, bekkenpijn, wakker worden van je eigen gesnurk... Moet ik nog even doorgaan? Eigenlijk wil ik altijd tegen zwangere vrouwen zeggen: 'rust nog even goed uit voor het zover is', maar altijd wanneer ik dat wil zeggen besef ik me al snel dat die opmerking eigenlijk al te laat komt. 

En wanneer het dan zover is, waneer de bevalling op gang komt en je baby besluit om 6 uur 's morgens geboren te worden, dan begint de ironie van 'rust nog even lekker uit'. Je hebt zojuist 3 marathons gelopen en de adrenaline gaat door het dak, je hebt ineens de zorg voor een intens kwetsbaar wezentje cadeau gekregen, iedereen wil wat van je... en terwijl je eigenlijk bij moet komen van wat er zojuist allemaal is gebeurd begin je meteen aan de slapeloze nachten. De nachtelijke verschoonpartijtjes, de voedingen, alles erop en eraan. Heerlijk natuurlijk, want hoe dan ook heb ik daar zelfs intens van genoten (het grootste gedeelte van de tijd), maar uiteindelijk eist het ook weleens zijn tol. Ik snap nu ook heel goed dat de kraamverzorgster altijd zei: 'ga 's middags even slapen', waar ik echt een hekel aan had. Maar op het moment dat de kraamverzorgster vertrekt is het ook klaar. Tenminste voor mij. Ik gunde mezelf niet meer de tijd en de rust om 's middags nog even te gaan slapen.

En tijdens deze hele rollercoaster van emoties en veranderingen ligt daar een klein baby'tje, een prinsje of een prinsesje een gat in de dag te slapen. Want alles wat een pasgeboren baby kan is slapen en eten... En vertrouwen op jou dat jij voor hem of haar zal zorgen terwijl hij of zij de rust neemt om te groeien en aan te sterken...

'Dream big'!

Gelukkig hoef je niet te slapen om te kunnen dromen! Het is toch heerlijk om gewoon even lekker te kunnen zitten en weg te kunnen dromen in gedachten? Vroeger dagdroomde ik meer dan dat ik aanwezig was in de realiteit. Ik droomde hoe dingen zouden zijn in een ideale wereld. Hoe dingen zouden zijn als alles precies zou lopen zoals ik het zou willen. Tegenwoordig doe ik dit een stuk minder.

Ik ben namelijk geen mega flexibel persoon. Ik vind het lastig om om te gaan met plotselinge veranderingen. Vooral als het grote veranderingen zijn. Ontelbare keren stippelde ik mijn gehele toekomst al uit in mijn hoofd. En wanneer iets of iemand dan besloot om even roet in het eten te gooien was ik ontroostbaar en kon ik dit voor geen meter relativeren. Inmiddels ben ik dus iets voorzichtiger met dagdromen. Natuurlijk droom ik nog steeds, want zonder dromen is het leven ook maar saai, toch? Ik probeer me alleen wel voor te bereiden op het feit dat dromen niet perse zo lopen zoals ik zou willen, maar linksom of rechtsom vind ik vaak toch wel een weg.

Dus 'Dream Big'! Downgraden kan altijd nog... Begin gewoon groot en kijk wat er van jouw droom terecht kan komen met een beetje aandacht en liefde...

'Dream Big' is iets dat ik graag mee wil geven aan iedereen... Het liefst zo vroeg mogelijk. Daarom ben ik ook zo'n fan van de 'Dream Big' cadeautjes van Disney. Super mooie (kraam)cadeautjes met de quote 'Dream Big' uitgewerkt in gouden letters. Dat wil je toch mee geven aan een kleintje?

Dream Big

En speciaal voor jou, om te zorgen dat jij ook iemand laat dromen, heb ik alle 'Dream Big' producten even voor je op een rijtje gezet. 

Quotes to live by...

Zondag 15 maart is het de internationale dag van de zorg. Een mooie dag als je het mij vraagt. Zorg is iets dat in alle vormen ontzettend belangrijk is op deze wereld. Vooropgesteld de mensen die in de zorg werken, de mensen die zorgen voor mensen die niemand hebben die voor ze kan zorgen... De mensen die zorgen om te zorgen en te helpen...

Maar natuurlijk mag je op deze dag ook stil staan bij jezelf, bij je moeder bij je beste vriendin. Iedereen om jou heen die 'zorgt'. Zo zorg je zelf misschien wel voor je kinderen, je man die een drukke baan heeft, je lieve huisdier dat je een beter leven hebt gegeven dan in het asiel, een zieke naaste die wat extra hulp kan gebruiken... En vergeet vooral ook niet een beetje voor jezelf te zorgen... 'You can't poor from an empty cup...'

Wat mij altijd helpt als ik het even lastig heb met iets zijn mooie quotes. En wie is nu de koning van de mooie quotes? Disney natuurlijk! Een pakkende quote helpt mij altijd om weer even met beide beentjes op de grond te komen, dingen te relativeren en zelfvertrouwen en hoop te scheppen. En als het mij helpt, helpt het jou misschien ook, of die ene persoon die juist nu even een steuntje in de rug nodig heeft... Hieronder een aantal bekende Disney quotes voor jou op een rijtje. Ik hoop dat ze jou ook kunnen helpen!

Quotes to live by

 

Shop jij graag on-line?
review

Zondag is het de dag van de consumenten rechten! Nu vraag ik me af, shop jij graag on-line? Aangezien je mijn blog leest neem ik aan dat je enigszins thuis bent in het online winkelen, maar waar let jij op wanneer je een webshop bezoekt? Shop je alleen bij bekende winkelketens? Of ben je juist op zoek naar de kleinere webshops die net dat extra beetje persoonlijke service bieden?

Als eigen ondernemer en fanatiek online shopper begrijp ik heel goed dat niet elke webshop betrouwbaar overkomt bij klanten. En hoe ervaren ik zelf ook ben in het wereldje, ook ik maak weleens een foutje. Afgelopen zomer bijvoorbeeld. Ik had een probleem. Thijn was net een week oud en we hadden een muggenplaag. Een klamboe was nog geen optie voor hem en hij zat volledig onder de muggenbulten. Ineens, alsof ze het wisten, kwam er op Facebook een gesponsord bericht voorbij. (haha) Een muggenlamp. Voor €40,- zou mijn probleem opgelost zijn. Ideaal... De lamp zou binnen 5 werkdagen verzonden worden. Ik kocht de lamp in een impuls en betaalde nog 5 euro extra voor snelle levering, want ik had hem wel asap nodig... De lamp arriveerde na 2 weken... Na 3 mailtjes van mij via de website, waar ik me verbaasde over het feit dat er geen telefoonnummer van deze winkel bleek te bestaan, kreeg ik nauwelijks respons. Het ergste was nog wel dat de lamp niet werkte. Ik probeerde aanspraak te maken op de 'niet goed geld terug garantie', maar ook hier heb ik nooit respons op gekregen. Toen ik beter ging zoeken zag ik inderdaad dat de site niet helemaal ok was. Slechte reviews onderaan de site en geen goede contact mogelijkheden. Als zelfs ik deze fout al maak terwijl ik zelf een on-line business heb wil ik niet weten hoe verwarrend het on-line shoppen voor een minder ervaren persoon kan zijn.

Ik heb er dan ook voor gekozen om Zilverdraakje aan te melden bij de 'Feedback Community'. Als je op deze link klikt kan je meer lezen over mijn webshop en werkwijze. Daarbij zijn alle reviews die ik de afgelopen 2 jaar verzameld heb hier terug te lezen. Ik hoop dat dit nieuwe klanten over de streep zal trekken om te vertrouwen op mijn webshop.

Goed... kijkend op de klok terwijl ik deze blog schrijf zie ik dat het bijna 22.30 uur is. Door de babyfoon hoor ik een onrustig prinsje in een klein bedje... Misschien is het tijd om ook mijn bed op te zoeken en elk uurtje slaap dat ik kan pakken lekker te koesteren. Want eerlijk is eerlijk. Een paar uurtjes slaap maken je echt een ander mens... Slaap lekker!

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

 

Ben als eerste op de hoogte

 

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel