Make memories

streep

Share moments, make memories!

Wat vind jij het allerleukst om met je kindje te doen? Voor mij is het antwoord heel simpel. Alles waar zij erg gelukkig van wordt. Dat kan iets 'groots' zijn zoals in de vakantie met het gezin naar de Efteling gaan, maar dat kan ook iets kleins zijn zoals op vrijdag ochtend samen op de koffie gaan bij een vriend waar zij lekker op de bank Peppa Big ligt te kijken met iets lekkers en vervolgens in de auto terug naar huis zegt: Was leuk hè mama?

Afgelopen zaterdag maakte ik weer leuke herinneringen met Zoë. Sinds kort probeer ik zelf de sfeer fotografie voor mijn website te verzorgen. Met een simpele spiegelreflex camera ga ik op pad in de hoop een leuk sfeertje neer te kunnen zetten en een paar mooie plaatjes te kunnen schieten. Afgelopen zaterdag deed ik dit voor de tweede keer en wonder boven wonder zijn beide keren me uitermate goed bevallen. Deze keer fotografeerde ik de eenhoorn kindercadeautjes. Eenhoorn spaarpotten, sieradendoosjes, sleutelhanger en bijpassende zilveren meisjessieraden. Ik vond het wel een beetje spannend, maar hé, wat kan er nou uiteindelijk mis gaan?

Share momentsGewapend met een leuk idee, mooie producten en een blije dochter met een mooie jurk, gelakte nageltjes en bloemetjes in het haar ging ik samen met mijn vriendinnetje op pad. Na een week heen en weer appen over het vraagstuk waar er na deze periode nog een leuk stukje groen te vinden was kwam een andere vriendin van mij het het idee om naar het park te gaan. Dit bleek een topidee te zijn. In een groot park heb je alles bij de hand om een setting te creëren die voor jou werkt. Door de bomen was er zelfs nog wat groen gras beschikbaar. We zochten een leuk plekje uit, legden een kleedje neer met wat speelgoed en krentenbollen waar Zoë zich even kon vermaken. Dit zodat wij de boel konden ontdoen van wat takken die waren gevallen met de storm de week ervoor. De takken kwamen alsnog goed van pas om de setting mee in te richten. Bij de bloemist had ik wat kleine bloemetjes gehaald die we er tussen staken.

Als ik op pad ga met mijn dochter om foto's te maken bedenk ik altijd een plan A, B en C. Plan A is mijn ideaal plaatje, hoe ik het graag wil. Plan B bestaat uit leuke spulletjes waarvan ik weet dat Zoë ze interessant vindt, zodat ik haar kan laten lachen en op 1 plek kan laten zitten (voor een paar minuten). Plan C is voor als de rest niet werkt. Daarvoor neem ik dan iets lekkers mee. Snoepjes in de kleuren van de te fotograferen producten en in dit geval werkten de krentenbollen ook erg goed. Daarnaast is het altijd fijn om iemand bij je te hebben die kan helpen om Zoë in een bepaalde richting te laten kijken of die kan helpen met het aangeven en wegzetten van spulletjes.

Vervolgens schiet ik in niet al te veel tijd een hoop foto's. Ik check vluchtig of er iets bijzit waarvan ik denk dat het er goed uitziet en zodra Zoë geen zin meer heeft stoppen we ermee. We spelen nog even samen, eten nog wat lekkers en we pakken de spullen weer in om naar huis te gaan.

Het klinkt misschien heel simpel, maar het is zoveel meer dan dat! Je hebt een super leuke ochtend met je dochter en je houdt er nog mooie foto's aan over ook! En ik ga deze foto's natuurlijk ook in haar eigen foto-album gebruiken. Hoe mooi is het om je kindje in haar foto-album, maand na maand te zien opgroeien en veranderen? En er zelf later aan terug te kunnen denken hoe leuk die specifieke ochtend toen was?

De vorige keer was mijn man meegegaan om te helpen. Ik heb toen ook wat leuke foto's van hem en Zoë gemaakt. Ik kan dit echt iedereen aanraden. Ga als het een mooie dag is gewoon eensGeniet! naar een park, een bos, het strand of een stuk heide. Kleed en picknickmand mee. Zorg dat je enigszins gekleed ben voor leuke foto's en geniet gewoon van een fijne dag, met tussendoor een paar mooie foto's. Het is echt de moeite waard.

Moraal van het verhaal...

Ik kan me geen moeder voorstellen die op haar oude dag zegt: 'ik heb teveel tijd met mijn kind doorgebracht'. Geniet dus van alle tijd samen. Beleef de mooie momenten en maak mooie herinneringen! De tijd gaat al zo snel...

Liefs,

hartje

Jodie

'Mama van een klein Draakje'

p.s. Nieuwsgierig naar de producten die we gefotografeerd hebben? Check de 'Unicorn Giftguide'!

streep

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel