InstagramFacebook

 

 

Augustus 30 - 2021

'Samen is het zoveel leuker'

Nog steeds is er die twijfel, komt er nog een nazomer of wandelen we haast onopgemerkt door naar de herfst? Ik heb laatst zelfs een aantal truien besteld in de sale, gewoon omdat ik het koud had... Ben er erg blij mee moet ik zeggen. En de vakantie van de kids, tja... We hebben het gewoon binnen gezellig gemaakt.
 

Ik vind dit weer stiekem ook wel lekker. Die hitte golven van de afgelopen zomers waren bij mij niet echt favoriet, zeker niet met een pasgeboren baby, en vorig jaar een dreumes aan mijn zijde. De kinderen vermaken zich eigenlijk prima samen, ook binnen. Lekker spelen, de boel gezellig maken, tussendoor even naar buiten of ergens heen... Samen is het gewoon zoveel leuker. Gezelligheid maak je zelf en ik het liefst samen.
 

Een warm thuis voor mezelf, maar voornamelijk voor mijn kindjes. Een fijn gevoel, een veilig gevoel, comfort en genegenheid... Meer heb ik momenteel eigenlijk niet nodig...

 

 

 

Met jou voel ik me pas echt thuis...

Hoezo nesteldrang? Ja, soort van dan... Soms heb ik namelijk het gevoel dat ik nog steeds last heb van nesteldrang terwijl we die gehele zwanger/baby periode toch echt wel achter ons hebben gelaten nu...
 

Maar ja... Je wilt toch ook gewoon alleen het allerfijnste, warmste en meest perfecte thuis creeeren voor jouw mooie gezinnetje?
 

Terwijl eigenlijk niets goed genoeg is voor jouw perfecte mini...

 

 

Hoe kan iets dat zo klein is, ook zo ontzettend groots zijn

Ik herinner me het gevoel nog als de dag van gister. De kraamweek van Thijn was 1 van de mooiste, warmste en fijnste weken van mijn leven. Waar ik er bij Zoë niet echt van kon genieten heb ik dat met Thijn dubbel goed mogen maken. De rust in huis, de sfeer, de gezelligheid, de liefde... De kleine dingen die me bij zijn gebleven... Het was heerlijk...
 

De weken voor de geboorte had ik flink last van die bekende nesteldrang wat ervoor had gezorgd dat ik (bijna) alles tip top in orde had in huis op het moment dat Thijn geboren werd. Hierdoor kon ik optimaal genieten van de eerste week met mijn lieve baby. Een fijne kraamhulp hielp natuurlijk ook enorm mee en de liefde van zijn grote zus maakte het geheel compleet.
 

Toen de kraamweek voorbij was heb ik geprobeerd dit gevoel nog wat langer te rekken, wat natuurlijk haast onmogelijk was met alle 'verplichtingen' die er ineens weer waren. Wel heb ik enorm mijn best gedaan om deze mooie herinnering op alle mogelijke manieren voor mezelf vast te leggen en levendig te houden en volgens mij ben ik daar in ieder geval in geslaagd...

 

Nesteldrang: 

wanneer je je ineens als moederkloek gedraagt en alles spik en span moet zijn...

Geboorte: 

het moment dat er niet alleen een kindje geboren wordt, maar een ook mama

Herinnering: 

het gevoel van toen opnieuw ervaren door er enkel maar aan terug te denken

 

Elk moment vangen in herinnering...

Dat ik die herinnering zo levendig heb kunnen houden betekent echt enorm veel voor mij. Telkens als ik hieraan terug denk voel ik weer datzelfde geluk. En dat is zo ontzettend waardevol! Ik heb hiervan geleerd hoe belangrijk het is om tijd, energie en aandacht te besteden aan het 'vangen' van herinneringen. Al is het maar een heel klein beetje.
 

In sommige periodes van je leven, zoals bijvoorbeeld bij een geboorte, wordt je zo enorm opgeslokt door alles om je heen dat de herinneringen aan je voorbij lijken te vliegen.
 

Grijp ze! Pak ze bij de lurven en bewaar ze, in je hart en op een mooi plekje in jouw warme thuis. Zodat je er altijd weer even naar terug kan pakken en weer even kan genieten van dat wat toen was, in het nu...

 

 

Zo bijzonder...
Het zwanger worden, het ervaren van een zwangerschap, het baren van een kindje, de verantwoordelijkheid dragen voor jouw kleintje... Het is niet niks. En het is misschien ook niet altijd zo rooskleurig als er altijd maar gedacht wordt... Maar waar we het wellicht wel over eens kunnen zijn is dat het allemaal wel enorm bijzonder is.
 

Deze bijzondere ervaringen maken jouw herinneringen, jouw leven, jouw liefde. Probeer ze daarom niet verloren te laten gaan!

 

 

Nestelen, samen zijn, gezelligheid, liefde... Het is weer tijd voor warmte in huis. Of je nu wens mama bent, in afwachting van een kleintje, pas bevallen of juist opgeslokt door het drukke gezinsleven... Laten we samen de warmte naar binnen halen!
 

Laten we samen even gaan nestelen en onszelf en ons thuis gereed gaan maken voor het najaar en misschien al wel een heel klein beetje voor de laatste maanden van 2021. Laten we met volle teugen genieten van alles was er is en wat er nog aankomt. Genieten van kleine en grote dingen en vooral genieten van de warmte van het samen zijn...
 

Veel Liefs!
 

Jodie
 

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

--- Wat is jouw verhaal? Tag @zilverdraakje! ----

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel