InstagramFacebook

 

 

 

Juli 19 - 2021

Dat heerlijke gevoel van de eerste zomer met je kleintje...'
 

Als de dag van gister... Onze eerste zomer vakantie als papa en mama. Onze eerste zomervakantie met Zoë. Het was in september 2016. We hadden een leuk appartementje geboekt in Duitsland. Niet al te ver weg, maar wel even lekker er tussenuit. Ik zat op een raar punt in mij leven qua carriere. Na de geboorte van Zoë besloot ik parttime in een winkel te gaan werken, maar zo'n 3 maanden na mijn eerste werkdag ging het bedrijf failliet. Die vakantie stond ik op pauze, omdat ik niet wist of ik mocht blijven bij een doorstart, of dat ik op zoek moest naar ander werk.
 

Het gekke is dat dit niet de herinnering is die als eerste naar boven komt wanneer ik aan die vakantie denk. Nu ik dieper graaf in mijn geheugen weet ik het weer, en voel ik die onzekerheid weer. Maar nu, jaren later, lijkt die emotie totaal irrelevant te zijn.
 

De herinneringen die het eerst naar boven komen zijn namelijk de fijne herinneringen. Het bolle toetje van Zoë, haar mollige armpjes en beentjes. Hoe ze aan de kop van de tafel zat in de kinderstoel, een broodje te eten en steeds zowel mijn hand als die van Ralph pakte. Hoe zij genoot van het samen zijn. Hoe ze lekker aan een tafeltje op een terrasje om zich heen zat te kijken en te lachen naar andere gasten en hoe ze heerlijk in slaap viel wanneer wij met de buggy door de bossen wandelden... Hoe ze kon genieten van het zwembad en dan heerlijk even een dutje deed in haar zachte handdoek...
 

Het waren dus niet de dingen die toen voor mij heel groot leken die me het best zijn bijgebleven, maar juist die kleine dingen... Die momentjes waarvan je op dat moment dacht, kon dit maar eeuwig duren...

 

De tijd gaat zo snel, het liefst zou je elke seconde in je hart willen sluiten
 

5 jaar later alweer... Destijds was ik zo bang dat ik deze momenten zou vergeten tussen alle bergen met herinneringen. Het liefst had ik elk moment met mijn kleine meisje in me opgezogen als een spons. Als ik toen had geweten dat die 5 jaar zo voorbij zouden vliegen had ik er misschien meer aan gedaan om deze momenten vast te leggen. Maar als ik toen had geweten dat de belangrijkste herinneringen altijd een plekje in je hart houden had ik me er misschien wat minder druk over gemaakt zodat ik er meer van kon genieten.
 

Daarom hier een paar leuke tips om jouw mooiste herinneringen snel en gemakkelijk vast te leggen voor later, zodat jij meer rust en tijd hebt om er juist extra van te genieten!

 

 

Een Milestone album of Milestone Cards
 

Het eerste jaar van je kleintje gaat ontzettend hard. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kleintje. Als je na het eerste jaar een foto van de geboorte naast een foto van de eerste verjaardag zet dan is het verschil enorm! Het is dan ook niet voor niks dat er vaak wordt gesproken over 'fases' en 'sprongetjes'. Je kleintje groeit als kool dat eerste jaar. En ze leren zo ontzettend veel! Een bijzondere manier om deze zo genoemd 'Mijlpalen' vast te leggen is met behulp van 'Milestone Cards'. Een leuk setje 'Milestone Cards' herinnert je eraan om elke eerste week en later elke maand een mooie foto van je kleintje te maken. Daarbij worden bijzondere mijlpalen, zoals een eerste lachje of een eerste tandje nog eens extra benadrukt. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan je de 'Milestone Cards' meteen verzamelen in een mooie 'Milestone album' of een gewoon foto-album.
 

Geen uren werk, maar wel een heel bijzonder naslagwerk voor later.

 

 

Een mooie Keepsake Box voor alle bijzondere 'Keepsakes' van jouw kleintje
 

Ken je dat? Dat je dozen vol met spullen van je kleintje bewaart, ergens weggestopt op zolder? En dan ineens komt er een dag dat je het beu bent en er met de botte bijl doorheen gaat om ruimte te maken voor andere spulletjes... Zo zonde als er door zo'n opruim bui toch dingen verloren gaan die je graag zou bewaren. Kostbare herinneringen... Een mooie Keepsake Box biedt uitkomst. Een Keepsake Box is een, niet al te grote, bewaardoos voor de eerste spulletjes van jouw kleintje. Het eerste pakje of mutsje, sokjes of schoentjes. De eerste echo. Een haarlokdoosje en misschien een eerste armbandje. Die bijzondere 'Keesakes' die absoluuut niet verloren mogen gaan. Zo'n mooie compacte Keepsake Box is gemakkelijk op te bergen onderin de kast, in de berging op juist mooi om weg te zetten op de babykamer.
 

Natuurlijk bewaar je daarnaast nog veel te veel andere spulletjes van je kleintje, maar de allereerste, zo waardevolle herinneringen hebben dan meteen een mooi en veilig plekje waardoor ze niet zomaar verloren zullen gaan!

 

 

Een compact foto-album met plastic insteekmapjes
 

Die eerste weken met je kleintje. Je leeft op een roze wolk, of juist helemaal niet. Je bent met vanalles en iedereen bezig en je probeert ondertussen zoveel mogelijk in je baby bubbel te blijven zitten en genieten van die bijzondere momenten. Tijd gebrek en slaaptekort zorgen er soms voor dat je niet de mogelijkheid ziet om al die bijzondere momentjes vast te leggen voor later. Dat wil zeggen... Anders dan tussen de ontelbare foto's op je mobiele telefoon. Hoe handig is het dan om een compact foto-album te hebben, schattig maar simpel, met niet al te veel toeters en bellen en plastic insteekmapjes aan de binnenkant? Verzamel de mooiste foto's van jouw bevalling, de kraamweek, de eerste momenten van je kleintje of de eerste vakantie samen op een apart mapje op je telefoon. Laat ze on-line afdrukken en thuisbezorgen en je hoeft ze alleen nog in de mapjes te schuiven!
 

Zonder al te veel tijd en moeite bundel je toch die bijzondere momenten samen in een mooi naslagwerk.

 

Heerlijk om zo nu en dan eens door die spulletjes te snuffelen.

 

Wat een cliche, maar de tijd is echt voorbij gevlogen... Ik open de 'Keepsake Box' met haar eerste spulletjes en spring direct weer terug in de tijd. De zwangerschap, haar eerste kleertjes, de kleine donzige haartjes, haar mini armbandje en inmiddels ook haar eerste tandje... Hoewel ik altijd bang ben om dit soort mooie momenten te vergeten, weet ik inmiddels dat ze een heel speciaal plekje hebben in mijn hart.
 

Soms moet ik de herinneringen alleen weer eventjes naar boven halen...

 

Wanneer ik foto's terug kijk ga ik weer even terug naar die bijzondere tijd...

 

Een foto zoveel meer dan een mooie afbeelding op glanzend papier. Een foto is een moment opname, een 'nu' dat 'toen' wordt. Een verzameling kleuren, vormen, en licht dat je het liefst voor altijd op je netvlies zou willen printen... En wanneer het 'nu' 'toen' wordt is de foto voornamelijk nog een gevoel. Een gevoel dat je graag voor altijd vast wilt houden...

 

Die mooie herinneringen aan de eerste zomer met mijn kleintje verdienen een heel speciaal plekje!

 

--- Wat is jouw verhaal? Tag @zilverdraakje! ----

Veel Liefs!

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel