Deel de liefde

 

InstagramFacebook

December 28 - 2020

'Let's Face it...' 

Het zit er weer op. Kerst 2020 is weer voorbij, we hebben het gehad, het is gewoon doorgegaan zoals de wereld gewoon door blijft draaien.

Hoe was het? Heb je het fijn gehad deze kerst? Heb je kunnen genieten van de tijd met je naasten? Of heb je lekker kunnen rusten en het hele feest een beetje aan je voorbij laten gaan? Heb je ervan gemaakt wat je ervan wilde maken?

Let's face it... 2020 was niet het beste jaar. Wellicht ook niet het slechtste, want het kan vaak ook nog slechter toch... Natuurlijk is dat voor iedereen anders en de situatie was ook voor iedereen anders... Maar toch... Als 2020 een gezicht had zag het er waarschijnlijk ongeveer zo uit... --->

2020 voor mij in een notendop... 

Januari: Een nieuwe start, vol goede moed als momboss, thuis bij de kindjes, ondertussen vol aan de bak met de webshop, mooie plannen maken voor 2020 en Zoë begint aan het eind van de maand aan de kleuterschool.

Februari: Thijn heeft zijn struggles en komt op de wachtlijst voor een operatie. De operatie wordt gepland voor 5 maart. Ondertussen ben ik nog steeds druk bezig met de webshop, met Thijn aan mijn zijde.

Maart: Shit hits the fan... Thijn krijgt koorts, operatie wordt uitgesteld naar 18 maart en Corona bombardeert zichzelf tot baas van de wereld. Mijn brein besluit op black-out te gaan en de vooruitgewerkte plannen voor de shop worden in sneltreinvaart aangepast aan de nieuwe situatie.

April: Paasfeest in lockdown, maar toch een heerlijke tijd gehad. De zon trakteerde ons op mooie dagen en de sales gingen door het dak. De verschillen zijn bizar. Ik probeer thuis alle ballen hoog te houden met 2 kindjes aan mijn zijde en een man in de vitale sector terwijl de buren hun huis schilderen...

Mei: Moederdag in lockdown, beeld hetzelfde als in april...

Juni: De regels worden versoepeld, maar ik vind het nog lastig. Thijn viert zijn eerste verjaardag in zeer kleine kring, maar we genieten er wel enorm van.

Juli: Zomervakantie. Wij beginnen onze vakantie met z'n vieren ziek op de bank. De eerste week bestaat uit corona-testen, uitslagen afwachten en wachten tot we weer naar buiten kunnen zonder aangekeken te worden vanwege onze verkoudheid... De tweede week genieten we van een heerlijke 'Staycation'. We maken uitstapjes in eigen land en het is heerlijk. We missen het gevoel van 'weg zijn', maar voor nu is dit ok.

Augustus: Hittegolf tot en met... Ochtenden in ons zwembandje in de tuin met de kinderen en middagen voor de airco in de woonkamer, Disney films kijkend en ondertussen de webshop draaiende houdend.

September: Ik wil herfst! We besluiten onze vakantie te verzetten van het hoogseizoen naar 2 weken eerder en vertrekken voor een weekje naar een bosrijke omgeving om even samen tot rust te komen. We genieten intens van het 'weg' zijn en het samen zijn...

Oktober: De tweede piek begint. We brengen de officiële herfstvakantie thuis door, ik aan het werk, man-lief met de kinderen.

November: Start van het feestdagen seizoen. Ik ben druk bezig met het 'feestdagen-klaar' maken van de shop en het voorbereiden van onze eigen Sint en Kerst plannen. Ondertussen arriveert de Goedheiligman dan toch echt in Nederland.

December: Het eerste deel van de maand heel hard werken en het tweede gedeelte van de maand vooral genieten van ons gezin...

En hoewel dat klinkt als: 'Ja, dat weten we nu wel', is dit wel hetgeen waardoor ik 2020 niet als een slecht jaar hoef te zien. De extra tijd met Zoë die eigenlijk naar school zou gaan en de feestdagen die we echt als gezin konden vieren, het op elkaar aangewezen zijn, het zien wat er kan met weinig en het genieten van de kleine dingen zijn iets dat ik wil koesteren. 2020 is een rollercoaster geweest die soms heel hard ging en soms ontzettend lang stil leek te hangen in een looping, maar het is ook een leerweg geweest. Het leerde mij een les die ik nooit meer zal vergeten... 

'Een kleinigheidje...'

Hoe gaan we 2020 goed afsluiten en 2021 goed beginnen? 

Ik vind deze week een beetje vreemd. We gaan een jaar afsluiten en we beginnen aan iets nieuws... En waar mijn brein altijd al in de war raakte van een jaarwisseling denk ik dat de helft van Nederland deze jaarwisseling zal ervaren wat ik elke jaarwisseling ervaar. Namelijk: 'Er veranderd eigenlijk helemaal niks...'

Er is gewoon nog niet genoeg uitzicht, er zijn nog niet genoeg positieve geluiden... Er is zelfs geen vuurwerk. Hoe ga je dan een nieuw jaar in luiden? Waar baseer je je goede voornemens op? Hoe ga je plannen maken? 

Ik weet het nog niet zo goed... Ik denk dat ik het bij mijn al oude goede voornemens ga houden: lachen, genieten en vertrouwen op mezelf... En ik denk dat ik daar voor 2020 nog aan toevoeg: 'Go with the flow'.

Om deze week iets minder 'mwa' te maken heb ik een jaarwisselings actie voor je bedacht. Deze gehele week krijg je 5% korting op de gehele collectie. Gewoon, omdat ik dat leuk vind. Een klein cadeautje van mij voor jou om je jaar een beetje gezellig af te sluiten of leuk te beginnen. De 5% korting krijg je met kortingscode: 2021

Zin om jouw 5% korting te claimen? Ga dan vlug naar de shop! 

'How to end 2020?'

Tja, het jaar eindigen zoals het begon gaat dit jaar waarschijnlijk niet lukken... Maar hoe gaan we dit dan wel doen?

Ik heb hier een paar tips voor je opgesomd waar je misschien wel iets mee kan...

Wat vrolijkheid nodig deze week? Dit vrolijke Dombo beeldje shop je nu ook met 5% korting met code: 2021. 

'Bedankt...'

Bedankt... Bedankt voor alles, voor het volgen, voor het lezen van de blog, voor het denken aan en praten over mijn webshop, voor de bestellingen... Voor het vertrouwen...

Dit was de laatste blog van 2020. Volgende week de eerste blog van 2021. Voor mezelf heb ik besloten om januari licht in te zetten. Geen donkere dagen meer maar licht en rust. Ik ga de eerste maand van het jaar gebruiken voor een lekkere schoonmaak in de shop. Ik ga proberen de shop nog beter, leuker, mooier en fijner voor jou te maken. En ik hoop dat jij er ook in 2021 weer bij zijn... 

Heb je leuke suggesties voor mijn webshop of blog? Stuur dan zeker even een mailtje naar info@zilverdraakje.com!

Of je het nieuwe jaar nu tegemoet gaat met een (zuinige) glimlach of een bedenkelijke blik... Laten we er samen voor gaan! Laten we er samen voor zorgen dat 2020 geschiedenis wordt en 2021 heden en toekomst. 

Dikke knuffels! 

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel