Deel de liefde

 

InstagramFacebook

November 02 - 2020

'Aftellen...' 

November is een feit. We zijn aanbeland in de laatste 2 maanden van het jaar.

Over een kleine 2 weken zal de Sint weer in het land zijn om onze kleine schatjes eens goed in het zonnetje te zetten. En over een ruime maand is het dan zover. Dan vieren we met zijn allen, op gepaste afstand, de verjaardag van Sinterklaas...

Wat ik maar wil zeggen, het lijkt misschien nog een eeuwigheid, maar 5 weken zijn voorbij voordat je het weet... Zeker nu, met alle onzekerheden, de drukte bij de post en de leverings 'uitdagingen' van over de grens is het niet onverstandig om alvast je checklist op orde te maken... Ik zeg het elk jaar, maar juist dit jaar wil ik het echt even op het hart drukken:

Bestel je cadeautjes dit jaar ruim op tijd! 

We hebben met z'n allen gezien dat het online shoppen een paar maanden geleden door het dak ging. De post kon het nauwelijks meer bijbenen, er was met Pasen geen paasdecoratie meer te vinden en de levertijden van (voornamelijke de grotere) webshops liepen behoorlijk op... Ik heb geen enkele rede om aan te nemen dat dat in de december maand anders zal zijn...

Nu kan ik me natuurlijk wel voorstellen dat je hoofd nog helemaal niet naar de feestdagen staat. De 'feeling' is er nog niet. Geen inpiratie, geen zin, geen tijd... Noem maar op... Daarom heb ik geprobeerd het shoppen zo eenvoudig mogelijk te maken. De mooiste cadeautjes, snel gevonden. In de 'Sint Gift-Guide' shop je meteen in de juiste categorie, je bestelt snel en simpel en ik pak de cadeautjes ook nog voor je in! Daarbij heb ik de 12 beste Sint Cadeau tips ook nog meteen voor je onder elkaar gezet!

Klaar om je cadeau checklist af te gaan vinken? 

'Dochter maakt een verlanglijst, ik een to-do list...'

Morgen is het 'de dag van de huisvrouw'... 

Persoonlijk vind in dit begrip inmiddels zowel wat achterhaald als weinigzeggend... Wanneer ben je een huisvrouw? Als je niet werkt? Maar ook als je niet werkt heb je toch meestal wel een hoop werk? Je zorgt misschien voor de kinderen, voor je naasten, of je houdt je bezig met hele andere dingen... Maar huisvrouw? Huismoeder? Thuismoeder? Ik prefereer toch nog steeds gewoon het woord 'vrouw'. 

Hoe ontzettend emancipatie ook aan de orde van de dag is, ik merk toch dat sommige taken vaker door vrouwen worden gedaan en andere dingen door mannen. Denk bijvoorbeeld aan de aankomende feestdagen. Als vrouw neem ik toch vaak de feestdagen planning voor het gezin op me. Waarom? Omdat ik beter kan plannen dan mijn man? Omdat ik een beter overzicht heb op het wel en wee van het complete gezien? Ik denk vooral ook omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind... Plannen, regelen, organiseren... En dan ook nog eens een grote rol voor cadeautjes? Yep, that's my cup of tea!

Een paar weken geleden heb ik met dochter lief een mooie verlanglijst samen gesteld. Voor Thijn maakten we er ook 1. Daarnaast starte ik een to-do list met alles wat er mag gebeuren voor de feestdagen. Ik ben hier erg vroeg mee, maar dat is omdat ik weet dat het in de webshop erg druk kan zijn en ik niet wil dat onze eigen feestdagen daardoor versloffen.

Omdat ik dol ben op lijstjes en vooral op het zichtbare effect ervan heb ik de Zilverdraakje 'Wishlist' ontworpen zodat jij ook een start kan maken met je feestdagen checklist. Je krijgt de 'Wishlist' cadeau bij je bestelling!

Wil je eerst de 'Wishlist' invullen en daarna pas je bestelling plaatsen? Logisch! Daarom kan je de 'Wishlist ook nu al gratis downloaden via deze link. 

'Sandwich time!'

Het is een drukke dag morgen, want morgen is het ook 'de dag van de sandwich'.

De laatste weken is onze hongerige baby getransformeerd tot een kieskeurige dreumes... Waar hij het eerste jaar enkel op melk heeft geleefd vanwege slikproblemen en daarna ineens zijn schade leek in te halen door alles te eten wat los en vast zat lijkt hij nu zijn smaak te gaan ontwikkelen. En ik kan je zeggen, die is plots erg beperkt...

Meneertje werkt zonder problemen een heel stuk vlees naar binnen 's avonds, maar de groenten en aardappelen laat hij netjes liggen... Boterhammen gaan er met moeite in en bij fruit volgt vaak het legendarische 'nee'. Ijs, chocolade en stroopwafels lijken zijn top 3 te vormen... En dat schiet natuurlijk voor geen meter op...

Daarom ben ik trucjes aan het bedenken om onze jongeman toch aan het eten te krijgen. 1 ervan is 'versierde sandwiches'. Op Pinterest maakte in een Pinboard aan met allerlei leuke 'Kids Sandwich' inspiratie. Doe je mee? 

 


'Hoi!'

Nog even iets heel anders... 'Hoi'...

Morgen is het ook 'Zeg eens Hoi dag'. Klinkt een beetje simpel al zeg ik het zelf...

Zullen we dat dan gewoon eens doen? In een tijd dat alles anders is, dat iedereen zijn eigen issues heeft, dat de spanning hoogtij viert... In een tijd dat we allemaal wel wat extra liefde en support kunnen gebruiken. In een tijd dat je nooit kan weten wat er zich bij een ander achter de voordeur afspeelt...

Zeg gewoon eens 'hoi'... En tover bij een ander een mooie lach op het gezicht...

Aftellen geblazen dus! Ben jij al begonnen? Ben je er al klaar voor? Heb je er al zin in?
Als ik je kan helpen bij het uitzoeken van jou favoriete cadeau dan hoor ik het graag!

Hoi!

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel