Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Oktober 26 - 2020

'Halloween...' 

Komend weekend geven we de aftrap voor de feestdagen. Dit doen we natuurlijk tijdens Halloween...

Elk jaar wordt de Halloween traditie in Nederland groter. Op scholen wordt er steeds meer aandacht aan besteed en voorgaande jaren zag je al steeds meer kinderen langs de deuren gaan en mensen feestjes in griezelig versierde huizen organiseren.  

Ik verwacht dan ook dat we dit jaar vooral heel veel griezelig versierde tuintjes zullen gaan zien. Want een griezelige wandeling door de wijk in het donker, met een mooi kaarsje of lichtje is gelukkig nog wel mogelijk op het moment!

Thuis ben ik dit jaar voor het eerst ook meer bezig geweest met Halloween. Of dit nou komt, omdat we meer aan huis gebonden zijn of omdat Zoë het ook al wat meer mee krijgt weet ik niet, maar gezellig is het wel. Samen maakten we leuke Halloween knutsels om het huis een beetje aan te kleden en de eerst kleine lichtsnoertjes kwamen uit de kast.

Dit jaar gingen wij ook voor het eerst aan de slag met het uithollen van pompoenen. De herftsvakantie leende zit daar natuurlijk utistekend voor en ik had geen idee dat het zo leuk was! Gewoon even gezellig samen aan tafel bezig zijn met ook nog eens een super leuk resultaat! 

Om het helemaal af te maken kleurde Zoë 2 mooie Halloween kleurplaten en bakten we chocolade cupcakes. Samen maakten we 2 leuke Halloween pakketjes en gingen die cadeau doen aan de oma's. Lekker quality time samen en ook nog 2 oma's gelukkig gemaakt. Ik denk dat we daarme meteen de essentie van de feestdagen in 1 dag gevangen hadden.

Wist je al dat ik de mooiste pompoen koetsjes verkoop in de webshop? 

'Tijd voor gezelligheid!'

Afgelopen weekend is de 'Wintertijd' begonnen. De dagen worden weer korter en kouder. Binnenshuis wordt het weer gezelliger...

Behalve dat het verzetten van de klok een hoop discussie en (vooral voor jonge ouders) ook ongemak met zich meebrengt is het ook een moment van bezinning. We sluiten weer iets af en beginnen weer aan een volgende fase. We laten de kou en de donkere dagen weer toe en genieten van de warmte en gezelligheid. Van elkaar. 

Heb jij de komende weken al een beetje vorm gegeven in je hoofd? Heb jij al een beetje een idee hoe het eruit zal gaan zien? Heb je al wat onderzoek gedaan om te weten of we sneeuw kunnen verwachten dit jaar? Of we misschien een strenge winter krijgen en weer eens kunnen schaatsen... Of zou het een milde, regenachtige winter worden... Niets is zeker... Vooral nu niet...

Wat wel zeker is, is dat er weer een aantal hele bijzondere dagen aankomen die we allemaal op onze eigen manier zullen gaan vieren. Ik heb voor mezelf besloten, zoals ik dat ook met Pasen afgelopen voorjaar heb gedaan, dat ook de 2020 feestdagen in de fotoboeken van de kinderen mogen komen. Dat ook dit jaar de kindjes niks tekort zullen komen en kunnen genieten van een heerlijke sint en kerst tijd... Een warme en liefdevolle tijd samen. Misschien anders samen dan anders, maar nog steeds samen...Wist je dat je je cadeautjes nu ook lekker winters in kan laten pakken? Naast de gewone inpakservice kan je er nu ook voor kiezen om je cadeautje in te laten pakken voor Sint of kerst? 

'Get 'Cosy'!'

Ken je dat gevoel? Dat wanneer het buiten guur wordt, je het binnen juist gezellig wilt gaan maken?

Wanneer de herfst en de winter zich aandienen krijg ik altijd een groot verlangen om de liefde en gezelligheid naar binnen te gaan halen. Het huis lekker opruimen, lampjes en kaarsjes voor de dag halen, wat accessoires in huis veranderen, de kledingkast winterproof maken...

Dit jaar heb ik die behoefte nog meer dan anders, omdat het grootste gedeelte van mijn leven zich momenteel in mijn eigen huis afspeelt. Ik heb het 'Cosy' gevoel al aardig geintegreerd in ons huis. Nu jij nog! Om je een beetje op weg te helpen heb ik hieronder wat tips voor je verzameld.

Speciaal voor jou heb ik een pagina aangemaakt met 'Cosy Gifts'. Nieuwsgierig? 


'De 'Sint Gift-Guide'...'

Eind deze week zetten we dan toch echt onze voeten in november. Na een bewogen jaar gaan we nu toch echt beginnen aan de laatste 2 maanden van het jaar 2020... Wellicht anders dan we gedacht hadden en zeker anders dan we gehoopt hadden...

Het is aan ons om er samen een mooi uiteinde van te maken. Om te vieren wat er wel is, wat er wel was en waar we dankbaar voor zijn. We kunnen elkaar nog steeds laten weten dat we aan elkaar denken, dat we om elkaar geven en dat we er voor elkaar zijn. En hoe kan dit beter dan tijdens de feestdagen?

Want, hij komt er weer aan. Ondanks alles is de Sint toch onderweg. Aan alle kanten verschijnen inventieve intocht ideeen en ook bij ons in huis zijn de plannen wel gewijzigd, maar zal Sint dus de kindjes nog steeds komen verrassen...

Om jou een beetje te inspireren en misschien ook te motiveren heb ik een complete 'Sint Gift-Gide' online gezet.

De mooiste Sint cadeautjes voor jou geordend in handige categorieen zoals: 'Onder €10,-', '0 tot 1 jaar', '1 tot 5 jaar', 'voor mama (2-be)', 'voor papa (2-be)', 'voor oma (2-be)', 'voor opa (2-be)' en 'personaliseerbare cadeautjes'. Zo vind jij super snel het cadeautje dat je zoekt en shop je snel een mooie 'Wishlist' bij elkaar. 

Nieuwsgierig naar de 'Sint Gift-Guide'? 

Heb ik je een beetje kunnen motiveren en inspireren om de laatste maanden van 2020 feestelijk in te gaan luiden en het jaar op de fijnst mogelijke manier af te gaan sluiten?

Ik ga er in ieder geval voor. Jij ook?

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel