Deel de liefde

 

InstagramFacebook

September 28 - 2020

'Broer en zus...' 

Ik schreef al een paar keer eerder dat ik zo ontzettend dankbaar ben voor de liefde tussen mijn 2 kindjes. En nu het 30 september 'Nationale Broer en Zus Dag' is vind ik het een mooi moment om hier nog eens op terug te komen... 

Toen ik in verwachting was van Zoë hadden wij (vooral ik) oprecht geen voorkeur voor geslacht. Toen ik jonger was dacht ik altijd dat ik een jongensmoeder zou worden, omdat ik zo dol was op mijn kleine neefjes en omdat ik als ontwerpster ook meer feeling had voor jongens- en heren kleding. Maar toen het eenmaal zover was maakte het me echt niets meer uit. We kregen een kindje, dat was het enige dat telde. Als mensen vroegen: 'Wat hoop je dat het is', dan zei ik meestal 'een baby'. Soms, afhankelijk van de hormonen, zei ik ook weleens een puppy of een eenhoorn. ;)

Wat waren we trots toen ons kleine prinsesje geboren werd. Een meisje. Een lief, klein, schattig meisje. Wat kan je jezelf nog meer wensen? 

Het duurde een tijdje voor we de wens voor een een tweede kindje uit durfden te spreken. Toen ik opnieuw in verwachting bleek, was er wederom geen voorkeur. Een jongetje zou leuk zijn, van allebei 1, maar een meisje (wisten we nu) was ook wel echt geweldig. En ik heb in mijn hoofd toch altijd gedacht dat zussen leuker met elkaar om zouden gaan dan broer en zus... Hoe hard heb ik me daarin vergist!?

Zoë heeft vanaf het allereerste begin uitgesproken dat Thijn een jongetje zou zijn, dat ze een broertje zou krijgen. En het klopte! En vanaf de dag dat Thijn geboren werd zijn die 2 dikke vriendjes. Eigenlijk heeft Thijn gewoon 2 mama's. En Zoë heeft haar eigen kleine schatje, haar kleine broertje.

Ben jij ook zo trots op jouw kindjes? Of wordt jouw oudste binnenkort misschien grote broer of zus? In mijn webshop shop je de mooiste Broer/Zus fotolijstjes! Ook super leuk als zwangerschaps aankondiging! Nieuwsgierig?

'WhoepWhoep! Lekker Hollands!'

Op 30 september is het ook 'Wereld Stroopwafel Dag'. Nooit geweten dat ze in andere landen ook stroopwafels eten!

Zelf ben ik een absolute emotie-eter. Wat ik eet wanneer ik moe ben? Stroopwafels... En tja, wanneer je kampt met CVS komt dit dus haast dagelijks voor. Ik heb dan ook altijd stroopwafels in huis. De snelheid waarmee de stroopwafels uit de la verdwijnen laten mij zien of ik het rustiger aan moet doen.

Toen ik in verwachting was van Thijn gingen er ook aardig wat stroopwafels doorheen, voornamelijk vanwege de vermoeidheid. Tot iemand mij erop wees dat het helemaal niet zo goed was om stroopwafels te eten tijdens de zwangerschap. Waaaaat?! Ok... Balen dus... Ik ben mijn stroopwafel-inname toen dus maar gaan beperken tot een minimum.

Laatst liep kleine Thijn hier lekker door de kamer te stappen terwijl ik aan mijn koffie met stroopwafel zat. Ik zag zijn handje de zak stroopwafels in gaan, hij keek me met een scheef oog aan, pakte een stroopwafel uit de zak, nam een hap en ging er met stroopwafel en al vandoor. Toen ik het filmpje dat ik hiervan gemaakt had naar een vriendin stuurde maakte ze terecht de opmerking dat hij de stroopwafel tik niet van een vreemde heeft. :)

voor mama

Houdt jouw kleintje ook van koekjes? Serveer een lekkere koek op een leuk schaaltje! 

'#nueerstkoffie'

Laatst was ik voor de webshop bezig met een hashtag onderzoek. Welke hashtags worden op Instagram veel gebruikt door mijn doelgroep? Ik moest wel een beetje lachen toen ik bij #nueerstkoffie uitkwam.

Ik ontdekte de koffie toen ik mijn eerste job als fashion designer had. Ik maakte lange dagen en werkte met deadlines. Ik was 21, woonde op mezelf en werkte na kantoortijden soms tot 3 uur 's nachts door aan de collectie om de volgende ochtend weer om 7 uur te beginnen. Het duurde niet lang voordat ik een koffie apparaat aanschafte. Grote mokken met filterkoffie hielpen mij die nachten door.

Een aantal jaar later, toen ik als designer in Brussel werkte, merkte ik dat de koffie automaat een zeer belangrijke plek in nam in het bedrijf. Koffie automaat kapot? Minder leuke sfeer op de werkvloer... Na ruim 2 uur reizen van huis naar werk was een grote mok met koffie (met een shotje ristretto) altijd welkom!

Na de geboorte van Zoë werd Dolce Gusto mijn favoriet. Soms, wanneer ik een rondje met Zoë ging wandelen, liep ik bewust langs de supermarkt voor een nieuw pak koffie cups. Koffie is voor mij een momentje voor mezelf, een schop onder mijn kont, even lekker wakker worden en gewoon even op adem komen wanneer het nodig is... Hoe is dit voor jou?

koffie

Wil jij jouw koffie voortaan drinken uit de allermooiste koffie mok? 


'Dierendag!'dierendag

Jaja, komend weekend is het weer dierendag! Ga jij nog iets extra's doen voor jouw huisdier? Of voor alle andere dieren op de wereld? Eet je de dag misschien geen vlees?

Toen ik zelf nog kind was, was dierendag altijd erg belangrijk. Het was de dag om onze hond/honden eens lekker in het zonnetje te zetten. Die dag moest er dan ook altijd een cadeau zijn. En toen wij nog in het dorp woonde wandelde ik altijd naar die dierenwinkel voor iets lekkers voor de beestjes.

Toen ik ouder werd kreeg dierendag langzaam wat minder 'happy feeling'. Ik was er niet meer zo mee bezig. Het was vaak al voorbij voordat ik het doorhad en weer had de hond de boot gemist...

Nu ik zelf kinderen heb ligt het ineens weer heel anders en wil ik ze toch meegeven dat 'Dierendag' een speciale dag is. Een dag om stil te staan bij alle dieren om ons heen, niet alleen onze huisdieren. Maar natuurlijk alsnog ook de dag om de hond eens wat extra te verwennen.

Dieren... Ik zou niet zonder ze kunnen. En ik denk heel veel mensen met mij... Het is niet voor niks dat kinderen volledig groot worden gebracht met de aanwezigheid van dieren... Kijk maar in boekjes, naar de tv, films, speelgoed en knuffels... En wat denk je van Disney? Bijzonder toch?

In mijn shop heb ik de leukste pluche knuffel beesten. Nieuwsgierig?

 

Ga jij nog iets leuks doen deze week? Ga je Dierendag uitgebreid vieren? Of ga je misschien ook even zitten met een bak koffie en een stroopwafel? Hoe dan ook, geniet ervan! 

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel