Deel de liefde

 

InstagramFacebook

September 14 - 2020

'Mijn kleine prins...' 

Jaja, het tis alweer zover. Morgen is het 'Prinsjesdag'. De dag dat de troonrede uitgesproken wordt door de koning en de dag dat er geen glazen koets rond zal rijden... 

Thuis heb ik mijn eigen kleine prinsje... Hoewel hij zich meestal niet erg koninklijk gedraagt zal hij toch altijd mijn prinsje zijn.

Regelmatig krijg ik de vraag of ik bepaalde cadeautjes in de webshop ook voor jongens heb. Ik kan je vertellen, sinds ik zelf een zoon heb zie ik ook heel duidelijk het verschil in aanbod tussen jongens spullen en meisjes spullen. Wil ik kleding bestellen voor mijn dochter, dan heb ik mijn winkelmandje vrij snel vol zitten en moet ik echt keuzes maken wat wel en wat niet. Wil ik iets shoppen voor mijn zoon dan zoek ik echt verschillende winkels af om iets bijzonders voor hem te vinden dat een beetje stoer en vernieuwend is. Ik merk bij hem dat het vrij snel op hetzelfde uitkomt. 

Ook met speelgoed merk ik het goed. Zeker nu hij nog klein is. Voor mijn dochter is er keus genoeg. Voor mijn zoon vind ik het al snel vrij lastig. Dit zal vast gemakkelijker worden als hij wat groter wordt, maar de leeftijd nul tot 1 vond ik toch echt wel een dingetje.

In mijn eigen webshop probeer ik wel steeds nieuwe jongens cadeautjes toe te voegen. Laatst heb ik een paar hele stoere verzilverde spaarpotten ingekocht die ook super leuk zijn voor jongens en natuurlijk de verzilverde kinderlepels. Gelukkig heb ik ook hele stoere plaatarmbandjes in de collectie voor jongens en ik heb inmiddels ook wat Nijntje producten die voor zowel jongens als meisjes heel erg leuk zijn. En natuurlijk onze kleine prins Bambi niet te vergeten!

Nieuwsgierig naar deze stoere jongens cadeautjes? Ik heb een speciale jongens pagina aangemaakt!

'Voor mama...'

Op 16 september is het 'de dag van de werkende ouder'.

Sinds ik zelf thuis werk aan mijn eigen bedrijf en daardoor altijd zelf onze dochter naar school breng en ophaal merk ik dat er maar weinig ouders zijn die niet werken. Waar het vroeger normaal was dat moeder thuis was bij de kinderen lijkt dat nu een grote uitzondering. Mede natuurlijk doordat het vaak financieel niet eens mogelijk is om niet beide te werken, maar ook doordat vrouwen tegenwoordig ook graag werken. Tijden zijn wat dat betreft gewoon veranderd.

Het klinkt misschien raar, maar nu ik vanuit huis werk voel ik me geen 'werkende ouder'. Ik voel me meer een 'thuis blijf moeder' terwijl ik meer uren werk dan toen ik nog in loondienst werkte. Ik loondienst werkte ik 24 uur en na de geboorte van Thijn zelfs maar 16 uur. (Daarnaast werkte ik natuurlijk ook al aan de webshop) Nu ik alleen nog aan de webshop werk werk ik gemiddeld 40 uur per week en soms zelfs meer... Toch gek dat ik mezelf geen 'werkende ouder' voel...

Als je het heel simpel bekijkt is eigenlijk elke ouder een werkende ouder. Want hoe ontzettend gezegend je ook mag zijn met een kindje of zelfs meerdere kindjes en hoeveel je daar ook van geniet, het is tegelijkertijd ook hard werken. Het zorgen voor een kindje dat afhankelijk is van jou, de verantwoordelijkheid, het managen van alles dat erbij komt kijken. Ook dat is werken en dat werk is zeker zo belangrijk als elke andere job.

voor mama

Wil jij een lieve mama in het zonnetje zetten? Of liever een lieve papa? 

'An apple a day keeps the doctor away...'

Was het maar zo'n feest. Was het maar zo simpel... Ik denk dat er dan inmiddels een flink tekort aan appels was geweest...

Feit blijft wel dat een gezonde dosis groenten en fruit per dag essentieel is voor een goede gezondheid. Eet jij voldoende groenten en fruit? Ik merk zelf dat het er in de drukte nog weleeens bij in schiet.

Wanneer het me wonderbaarlijk genoeg wel lukt is wanneer ik vers fuit laat bezorgen door de lokale groentenboer. Zij stellen dan een lekkere fruitbox samen met allemaal verschillende soorten fruit. Dit ziet er toch altijd een stukje aantrekkelijker uit dan zo'n grote zak appels uit de supermakt... En dan vind ik het in de zomer ook nog eens een stuk gemakkelijker om fruit te eten dan in de winter...

Op 19 september is het 'internationale eet een appel dag'. Doe jij mee? Ik heb een leuk Pinboard gemaakt op Pinterest met de leukste appel inspiratie. 

Appel recepten

Een appeltje eten doet je kleintje natuurlijk met een mooi verzilverd besteksetje. Wil je ook zo'n mooi setje? 


'Kusje voor jou!'

Op 17 september is het de 'dag van de Leidster en Gastouder'.

Persoonlijk vond ik dit altijd een bijzonderde dag. Toen Zoë nog geen 1 jaar was ging ze voor het eerst naar de gastouder. Deze gastouder was onze overbuurvrouw. Super fijn, een lieve vrouw, echt iemand waar ik mijn kind aan toe vertrouwde. Helaas besloot deze gastouder er na een paar maandjes mee te stoppen en moesten we op zoek naar een nieuw iemand om ons kind aan toe te vertrouwen. Uiteindelijk verkochten wij precies op dat moment ons huis en vielen de zoektocht naar een nieuwe gastouder en een nieuw huis mooi samen. We vonden beide gelukkig vrij snel en ook nu was ik blij dat onze dochter zo warm verwelkomd werd in het huis van een ander.

De zorg voor je kind uit handen geven is denk ik voor iedere ouder best een dingetje. En hoe belangrijk is het dat je met een fijn gevoel je kind achter kan laten om zelf aan het werk te gaan? Hoe fijn is het dat er iemand is die voor jouw kind zorgt en de verantwoordelijkheid durft te dragen voor datgeen wat het allerbelangrijkst is in jouw leven?

Daarom vind ik dit een hele bijzondere dag. Een dag waar we echt wel eventjes bij stil mogen staan.

Wil jij een leuk kleinigheidje shoppen voor die ene persoon die zo goed voor jouw kleintje zorgt?

gastouder

Geniet van deze week... Het najaar komt eraan, langzaam wandelen we de zomer uit.
Wandel je mee? Dan maken we er wat moois van samen...

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel