Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Augustus 31 - 2020

'Duurzame Dinsdag...' 

Morgen is het duurzame dinsdag... Sinds een paar maanden durf ik het woord duurzaam steeds vaker te gebruiken als het gaat over de cadeautjes die ik in mijn webshop verkoop.

Toen ik 'Zilverdraakje' begon was 1 van mijn belangrijkste doelstellingen: 'Het aanbieden van bijzondere, blijvende cadeautjes. Cadeautjes die je geeft voor speciale gelegenheden en die een speciaal gevoel met zich meedragen. Cadeautjes die niet na 2 jaar op Marktplaats verdwijnen, maar cadeautjes die een leven lang bewaard worden'. Dat ik daar met trots de term 'duurzaam' aan mocht hangen was destijds niet in me opgekomen.

Als ik aan 'duurzaam' denk dan denk ik altijd: 'Wow, ik zou zelf ook wel graag een stuk duurzamer willen leven' en ik heb enorm veel respect voor iedereen die een duurzame leefstijl heeft. Natuurlijk zijn er enorm veel manieren om duurzaam te leven en er zijn ook heel veel verschillende gradaties in duurzaam leven. 

Vind jij ook dat het best wat duurzamer mag, maar zou je niet weten waar je moet beginnen? Ik kan me dit zo goed voorstellen, zeker als je wordt opgeslokt door je 'Momlife' heb je niet altijd de tijd en energie om met duurzaamheid bezig te zijn. Toch zijn er enorm veel manieren waarop het wel kan! En als je eens na gaat denken over je eigen leefstijl, dan weet ik zeker dat ook jij je duurzame momenten hebt.

Iets kleins wat je zonder al te veel moeite kan doen is dus kiezen voor een duurzaam cadeautje. De meest duurzame cadeautjes die ik in mijn webshop aanbied zijn de verzilverde cadeautjes en de naamarmbandjes. Verzilverde spaarpotten, tanden-/haarlok doosjes, besteksetjes of muziekdoosjes. Dit zijn cadeautjes die eigenlijk altijd lang bewaard blijven, helemaal als je ze laat personaliseren met een naam, datum, of persoonlijke tekst. En kies je voor een Keepsake Box om deze mooie spulletjes in op te bergen? Dan is de kans nog groter dat jouw cadeautjes een leven lang bewaard blijven.

Wil jij zo'n duurzaam cadeautje shoppen? 

'Samen lukt het wel!'

Op 5 september is het 'Internationale dag van de liefdadigheid'

Heb jij ook weleens het gevoel dat je graag wat meer zou willen doen voor de medemens? Het helpen van anderen is iets dat in je zit of niet denk ik. En zoals bij alles dat niet aangeboren is kan iets wel enigszins aangeleerd worden, maar als je niet verzorgend bent van jezelf dan zal dit nooit zo natuurlijk aanvoelen als wanneer het gewoon in je bloed zit.

Bij mij thuis merk ik dat heel erg. Zelf ben ik erg verzorgend en empatisch. Ik zorg graag voor anderen en wil altijd graag helpen en anderen een steuntje in de rug geven. Het zorgen voor anderen is wel wat minder geworden nu ik de zorg draag voor mijn 2 kindjes, maar de drang om te zorgen is er nog altijd. (het moet energie technisch alleen van wat verder komen) Zoë heeft de drang om te zorgen misschien nog wel meer dan ik. Het fascineert me om te zien hoe zij met haar broertje omgaat. Thijn heeft eigenlijk gewoon 2 moeders. Ze zorgt voor hem, kijkt goed naar wat hij doet en hoe hij reageert, ze zal altijd proberen er voor hem te zijn om hem (bij wijze van spreken) op te vangen als hij valt.

Thijn op zijn beurt (15 maanden jong) presteerde het vorige maand om naar zijn huilende zus toe te waggelen en haar over de schouder te gaan aaien en te knuffelen. Hoe geweldig is het dat deze liefde, deze liefdadigheid, er al zo jong in zit. Het hoeft alleen nog verder ontwikkeld te worden...

In de tijd van nu, waarin het leven voor iedereen gespannen, hectisch en druk kan zijn. In deze tijd is het misschien goed om stil te staan bij een daad van liefdadigheid, al is het maar iets heel kleins. Een lief kaartje voor iemand die het kan gebruiken, een telefoontje naar iemand die eenzaam is, een wandelingetje in de buitenlucht, een zelfgebakken cake-je voor de deur... Doe je mee komende zaterdag? Liefde maakt het leven zoveel mooier!

Dag van de liefdadigheid

Inspiratie nodig voor lieve cadeautjes die door de brievenbus kunnen? 

'Are you Coconuts?'

Op 2 september is het 'Kokosnoot dag'. Een goed excuus om eens lekker aan de slag te gaan met de lekkerste recepten met kokosnoot. Het valt ook nog eens op woensdag, dus meteen een leuke woensdagmiddag tip voor als de kids thuis zijn!

Heb jij wel eens zelf iets gemaakt met kokos? Of heb je een favoriete kokos snack? Ik heb zelf altijd het idee dat kokos iets is waar je van houdt of niet. Het allerlekkerst vind ik zelf toch nog altijd de verse kokos macronen van de markt. Waar je mij dan net wat minder blij mee maakt zijn die gekleurde plakjes kokosbrood waarvan ik me altijd afvraag of het wel echt kokos is...

Voor de fotoshoot van deze week kocht ik 3 kokosnoten. De kinderen keken me erg vreemd aan. Ze hadden geen idee wat ik nou weer voor hun neus hield... Zoë vond ze maar vies aanvoelen en Thijn was er klaar mee toen hij merkte dat je ze niet met een lepel op kon eten... 

Wat ik zelf altijd zo fijn vind aan kokosnoten in huis is de associatie met een heerlijke zonvakantie, een warm oord met zon, zee strand en vooral heel veel palmbomen... Die drie kokosnoten in huis deden mij toch echt even terug verlangen naar onze huwelijksreis... En nu? Nu ga ik ze woensdag open maken en kijken of ik er iets lekkers van kan brouwen. Doe je mee? Ik heb een leuk Pinboard gemaakt op Pinterest met de lekkerste kokosnoot recepten. 

Kokosnoot recepten

Dit was trouwens de lepel waarmee Thijn een (dichte) kokosnoot probeerde te eten. Wil je ook zo'n mooie verzilverde lepel? 


'Bijzonder persoonlijk'

Eerder in deze blog schreef ik al iets over het personaliseren van duurzame cadeautjes. Wil jij jouw duurzame cadeautje nog duurzamer maken? Dat kan door een naam, datum of persoonlijke tekst op het cadeautje te laten graveren! 

Omdat ik jou de kans wil bieden om een echt bijzonder en persoonlijk cadeautje te shoppen werk ik samen met een graveur bij ons in de regio. Ik ben persoonlijk super blij met deze samenwerking, omdat deze mensen de mooiste gravures kunnen verwezenlijken op mijn prachtige, verzilverde cadeautjes. Eens in de week rijd ik zelf naar hen toe om alle bestellingen van die week te laten graveren. Voor een kleine meerprijs kan je zo je cadeautje helemaal aan laten passen naar jouw wensen en het een echt persoonlijk gevoel mee geven.

Het volgende graveermoment is op vrijdag 4 september. Bestel je cadeautje met gravure uiterlijk donderdag 3 september 19.00 uur en je cadeautje gaat zaterdag 5 september op de post! 

Wil je meer weten over het personaliseren van cadeautjes? 

Personaliseren

Heb ik je een beetje geïnspireerd vandaag? Geïnspireerd om eens rond te kijken in jouw duurzame en liefdevolle leven? Ik hoop het, want een beetje extra liefde doet iedereen toch goed op het moment?

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel