Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Augustus 24 - 2020

'In mijn hart...' 

Vandaag beginnen de scholen weer hier in Brabant. Na een periode, een gekke periode, een lange periode van samen zijn breng ik nu braaf mijn kleine (sorry, niet meer zo kleine) meisje naar school...

Een spannende dag. Voor haar, maar ook voor mij. Vooral voor haar. Een nieuwe klas, een nieuw groepje, nieuwe kindjes, nieuwe Corona regels... Voor mij, omdat ik opnieuw moet leren haar (enigszins) los te laten en toe te vertrouwen aan zichzelf en de juf op school. Een belangrijk proces voor haar én voor mij.

Loslaten en vertrouwen. 2 dingen die de afgelopen maanden voor mij niet echt vanzelfsprekend zijn geweest. Hoe kan je in een wereld die in de fik staat je rust en vertrouwen bewaren. Ik vind het echt een onwijze prestatie als je dat kan. Ik ben er zelf als geboren 'control freak' niet zo goed in...

Feit is dat kleine kindjes groter worden. Dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Het is een proces waar je in mee groeit. En Corona-tijd of niet, kinderen groeien gewoon door. Ze veranderen, worden zelfstandiger en krijgen een eigen wil en eigen mening. 

Zelf heb ik vriendinnen van verschillende leeftijden, met kinderen van verschillende leeftijden. Zwanger, pas bevallen, kindjes van de leeftijd voor Zoë en Thijn, kinderen die naar de middelbare school gaan of kinderen die nu de leeftijd krijgen dat ze een weekend baantje gaan zoeken, gaan stappen en niet meer met pa en ma mee willen op vakantie. Allemaal fases die de nodige stress en zorgen met zich meebrengen. En natuurlijk groei je hierin mee en natuurlijk heeft elke fase ook ontzettend veel mooie kanten... Maar als ik naar al deze fases kijk, nu met een kleuter en een dreumes in mijn armen... Dan lijkt de uitgaansfase mij het lastigst, de fase dat ze echt hun eigen weg gaan... En dan besef ik me, bij elke slapeloze nacht, bij elke huildag, bij elk angstig moment, dat ik deze momenten echt mag koesteren, want wat is 10 of 15 jaar op een mensenleven? Ik wil er alles aan doen om deze jaren, de jaren dat ze nog zo klein zijn, memorabel te maken voor hen en voor mijzelf. 'Let me love you a little bit more, before you're not little any more'.

'Alleen voor jou...'

Wat zit er bij jou en in je hart? Wie bewaar jij voor altijd in het meest belangrijke stukje van jouw lichaam en geest?

Wat in je hart zit kan je enorm veel liefde geven, maar je kan het ook enorm missen. Wat geeft jou steun in tijden van gemis? Waar put jij je kracht uit? Wat geeft jou liefde en warmte wanneer je het echt even nodig hebt?

In een tijd dat we er fysiek een stuk minder voor elkaar kunnen zijn in moeilijke tijden is het bieden van mentale steun en troost een enorme uitdaging. Maar al te goed realiseer ik me dat er mensen zijn die dagen van gemis doormaken en die zich bijzonder eenzaam voelen of hebben gevoeld tijdens de afgelopen maanden.

Als ik zelf verdriet, gemis of angst ervaar put ik meestal kracht uit iets tastbaars. Een sieraad met bepaalde betekenis, een mooi gedicht, een bijzondere foto in een mooi lijstje met hierbij een kaarsje. Iets kleins dat mij meerdere keren per dag herinnert aan liefde, kracht, warmte en vertrouwen. Precies hierom ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om cadeautjes op een bijzondere manier te laten personaliseren. Vorige maand kwamen er een aantal verzilverde fotolijstjes en muziekdoosjes op mijn pad die prachtig zijn om te laten graveren. En graveren gaat verder dan een naam of datum. Een mooie tekst, eventueel afgemaakt met een klein hartje kan jouw boodschap perfect verwoorden. 

Een mooi lijstje voor opa of oma (in spé) waarmee je minder contact hebt dan je zou willen. Een heel bijzonder cadeautje voor iemand die nu even dat steuntje in de rug nodig heeft... Of iets voor jezelf waar je kracht uit kan putten.  Ben je op zoek naar iets dat jouzelf of een ander steun kan bieden? Ik denk graag met je mee.

Echo fotolijst personaliseren

Benieuwd naar de nieuwe verzilverde (personaliseerbare) fotolijstjes? 

'Time flies...'

Herinneringen zijn een heel belangrijk stuk van je leven. Laat ze niet verloren gaan. Koester ze!

Als je zelf kinderen hebt of graag kinderen zou willen dan weet je, net als ik, dat de tijd voorbij vliegt... Zeker de fase van zwanger worden, zwanger zijn en het eerste jaar van je kindje kan je aardig je grip op de tijd kwijtraken. Eerst zie je de maanden voorbij vliegen. Soms maanden van negatieve tests... Weer een maand voorbij, een half jaar voorbij, je bent zo een jaar verder... Maar als je dan zwanger bent dan gaat die trein ineens echt in een rotvaart rijden. Tegen de tijd dat je vrienden en familie gaat vertellen dat er een kindje in je buik zit heb je het eerste trimester er vaak al op zitten! En als die kleine er dan is, dan is het opletten geblazen. Opletten dat je de mooie momenten niet als een straaljager aan je voorbij ziet schieten...

En of je nu van structuur houdt of een echte chaoot bent, er is 1 ding dat ik je als jonge moeder graag mee wil geven. Koop zo'n grote doos bij Xenos of Action en telkens als je een herinnering in handen hebt die je wilt koesteren, stop hem in de doos. En heb je dan een keer de tijd en de rust om naar de doos te gaan kijken, orden de doos dan zoals jij het graag wilt hebben... Ga zelf nog eens door al je herinneringen van de afgelopen maanden of het afgelopen jaar. Ze nemen je weer mee terug naar die tijd, die tijd die je wilt koesteren... En ondertussen bewaar je alles voor jouw kleintje voor later.

Natuurlijk heb ik in mijn webshop super veel mooie cadeautjes om herinneringen meer te sparen en te koesteren. Hieronder heb ik er een paar voor je samengevat. En een extra tip van mij: 'Dit zijn ook super mooie cadeautjes voor op je geboortelijst'! Blijvend, duurzaam en super bijzonder!

Koesteren

In mijn webshop heb ik een speciale pagina aangemaakt met artikelen die jou helpen om je meest bijzondere herinneringen te koesteren. 


'Precious Memories...'

Heb ik je een beetje aan het denken gezet? Welke 'Precious Memories' wil jij koesteren, in je hart bewaren, nooit meer verloren laten gaan?

Heb jij al een (laagdrempelige) manier gevonden om dit voor jezelf te verwezenlijken? Laat een druk en chaotisch leven jou niet in de weg staan om soms even de pauze knop in te drukken. Stap even uit die trein, ga even staan op dat perron en kijk eens even om je heen. Zie de tijd langs je heen schieten en neem even je rust om die bijzondere momenten in de kraag te vatten. Pak ze op, kijk ze aan, voel ze in je hart en bewaar ze op een speciaal plekje... Is je doosje vol voor nu? Dan kan je weer gaan, op naar de volgende halte. 

Precious Memories

Ik hoop dat ik je met deze blog een beetje geïnspireerd hebt om voor jezelf of voor een ander wat mooie koester momentjes te creëeren. Mooie, maar ook minder mooie momenten in je leven kunnen heel erg veel liefde voor jou meedragen. Laat die liefde niet verloren gaan maar leg het vast. Voor nu en voor later.

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel