Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Augustus 17 - 2020

'Nijntje' 

Muziekdoos NijntjeEen tijdje geleden speelde ik met de vraag hoe ik mijn webshop verder uit zou kunnen gaan breiden. De afgelopen jaren heeft het assortiment al aardig vorm gekregen en ik was toe aan de volgende stap. Maar waar kies je dan voor?

Ik besloot mezelf de vraag te stellen, wat mis ik nu echt in de shop? Ik ben rond gaan neuzen voor mooie, nieuwe producten die je nog niet veel ziet in (web)shops. Hier is behoorlijk wat speurtijd in gaan zitten. Zeker nu het bezoeken van beurzen en het reizen even op de lange baan staat...

Toen mijn zoektocht maar niet echt wilde vlotten en ik steeds een slecht gevoel in buik kreeg wanneer ik nieuwe producten ontdekten (het gevoel van: 'Leuk, maar misschien toch niet bijzonder genoeg') besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik besloot naar mijn eigen gevoel te luisteren. Wat vond ik dat er ontbrak in mijn webshop, wat eigenlijk echt toegevoegd moest worden voor een goede basis. Al vlug kwam ik bij 3 merken uit waar ik zelf heel erg blij van word. Ik realiseerde me natuurlijk wel dat deze 3 merken ook via verschillende andere (nederlandse) verkoopkanalen verkocht worden, maar als je een vooraanstaande webshop wilt zijn met duurzame, nostalgische (kraam)cadeautjes dan mogen Nijntje, Woezel & Pip en BamBam eigenlijk niet ontbreken. Daarom besloot ik om het fundament van mijn shop te verstevigen met deze 3 merken die niet werg te denken zijn uit mijn eigen jeugd en ook mijn eigen kraamperiodes. 

Met Zilverdraakje wil ik jou de keuze geven uit verschillende cadeautjes die allemaal 1 boodschap uitstralen. Duurzaamheid en nostalgie met een eigentijdse touch. Iets van toen, voor een klein schatje van nu. En door verschillende merken aan te bieden kan jij zelf een cadeautje kiezen dat voor jou in de smaak valt. 

Nieuwsgierig geworden naar mijn nieuwe Nijntje collectie? 

'Nostalgie...'

Nostalgische, duurzame cadeautjes. Hoe zie ik dat dan voor me?

Al heel lang voel ik altijd de behoefte om mensen bij speciale gelegenheden te verrassen met echt speciale cadeautjes. Ik vind het leuk om zelf te zoeken naar iets bijzonders, liefst met een persoonlijke gevoel erachter. Het is dan ook wel zo leuk dat zo'n cadeautje voor langere tijd bewaard blijft. Kwaliteit en materiaal zijn hierbij dan ook heel belangrijk. 

Maar hoe voeg je dan die persoonlijke touch toe? Gedeeltelijk met behulp van nostalgie. Neem bijvoorbeeld deze Nijntje rammelaar. Dit soort rammelaars lopen als een rode draad door mijn leven... Ik zag ze bij mijn oma, bij mijn ouders, mijn man had een eigen rammelaar en zelfs vriendinnen herkennen ze en hebben ze soms zelfs nog bewaard. Dat noem ik nostalgie, iets dat generaties terug gaat en nog steeds bestaat. Iets dat je kent van vroeger en je in gedachten meteen jaren mee terug voert. En iets dat je nu nog uit de kast kan pakken, omdat het nog steeds 'mooi' en bewaard is gebleven... 

Gelukkig zijn bijvoorbeeld dit soort rammelaars door de jaren heen bewaard gebleven, maar ook vernieuwd. Het idee, het gevoel, de sfeer is er nog steeds. Maar de vormgeving is wel aangepast naar de tijd van nu. Zo creeer je voor jezelf een bijzonder cadeau, met een bijzonder gevoel dat wellicht uiteindelijk zal verdwijnen in een mooie Keepsake Box om jaren later weer tevoorschijn gehaald te worden. En wil je je cadeau nog persoonlijker maken? Laat er dan een mooie tekst, naam of datum of graveren! 

 

'Hoe maak ik een luiertaart?'

Als we het dan toch over bijzondere cadeautje hebben. Heb jij weleens een luiertaart gemaakt?

Luiertaarten zijn vooral de laatste jaren weer enorm in de picture gekomen. Ik begon de waarde van een luiertaart in te zien toen ik zelf bevallen was van onze dochter. Ik kreeg verschillende luiertaarten en allemaal waren ze van grote waarde. Waarom? Omdat er vanalles in en op zat wat heel erg leuk en ook nog eens handig was als er net een kleintje geboren is! Te beginnen met een hele dosis luiers! (niet nummer 1 gebruiken, want dan moet de taart meteen ontleed worden, maar nummer 2 of 3 zijn prima) Daarnaast vind je in een luiertaart vaak spuugdoekjes, hydrofielluiers, en sokjes. En om het af te maken wordt de taart aangekleed met een paar leuke cadeautjes.

Je kan een luiertaart zo groot of klein maken als je zelf wilt. Voor de geboorte van onze dochter maakte mijn moeder een groot kasteel van luiers. Voor de geboorte van onze zoon maakte ze een luchtballon en daarnaast een mini luiertaartje voor onze dochtter die grote zus was geworden met luiers voor haar pop. Mijn schoonmoeder maakte een grote krans van luiers om op te hangen. Zelf maakte ik weleens kleine taartjes voor vriendinnen. 1 laag luiers in de vorm van een ijsschots, met hierop een ijsbeerknuffel, sokjes, schoentjes en ergens verstopt een sieraadje of ander leuk cadeautje bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Luiertaart

Ben je geinspireerd geraakt? Op mijn Pinterest pagina geef ik je een klein voorzetje in de vorm van wat inspiratie! 


'#Mombosslife'

Op 21 augustus is het 'Werelddag van de ondernemer'. En laat mij nu net ondernemer zijn...

Ondernemen zit mij wel soort van 'in het bloed'. Ondernemen is naar mijn idee iets dat altijd in je lijf zit. De drang om te leren en te creeeren. Ergens mee bezig te zijn dat jouzelf en ook anderen vooruit brengt. In zekere zin iets toevoegen. Ideeen bedenken, uitwerken, aanpakken... De handen uit de mouwen steken. In een helikopter zitten en zien wat er gebeurd, erop inspelen en daarmee vaak ook alle ballen hoog houden, constant in beweging zijn...

In mijn familie kennen wij veel ondernemers. Mijn opa's en oma's hadden aan beide kanten een eigen bedrijf en zo ook mijn ouders. Van mijn ooms en tantes is het grootste deel eigen baas of eigen baas geweest in grote, midden en kleine bedrijven. Mijn neven en nichten zijn vrijwel allemaal erg ondernemend en ook zij hebben eigen bedrijven. Hoe bijzonder is dat dan? Aangezien ik een vrij grote familie heb zouden wij theoretisch gezien een eigen event kunnen organiseren met enkel familie.

Dat ik ondernemend was wist ik altijd al wel. Ik denk veel na, te veel meestal. Ik ben super leergierig, zit hele dagen in mijn helikopter, kan goed alleen werken, me afsluiten, ben super perfectionistisch en heb steeds de drang om iets te creeeren, iets te doen, iets toe te voegen... Ook heb ik altijd gezegd dat het voor mij, vanwege mijn chronische vermoeidheid, beter zou zijn om mijn eigen tijd in te kunnen delen. Toen ik moeder werd vielen er een aantal dingen in mijn leven samen... Ik kan niet het werk blijven doen dat ik heel graag deed, omdat ik dan een fulltime baan zou moeten combineren met het mama zijn. Ik kon mijn 'ei' niet meer kwijt en ik had grote moeite om mijn schaarse energie op de juiste manier te verdelen, mede doordat ik nu werk deed waar mijn hart niet lag. Uiteindelijk besloot ik de stap te zetten, om naast mijn baan voor mezelf te beginnen.

Inmiddels, als mama van 2 kids en fulltime momboss, zou ik niet meer weten hoe ik mijn leven had moeten indelen met een baan in loondienst. Het werk als ondernemer geeft mij zoveel voldoening dat ik er graag mijn laatste beetjes energie in steek Een lukt het een keer een paar dagen niet? Dan een paar dagen niet. Dat haal ik wel weer in, of ik zorg dat ik vooruit heb gewerkt. 

Voor nu werkt het voor mij prima zo. En wat de toekomst brengt, dat zien we dan wel weer.

momboss

Ik ga weer even lekker aan de slag. Vandaag staat in het teken van werk en gezin. Zoals alle dagen eigenlijk...
Geniet van je dag!

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel