Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Juli 13 - 2020

'Emoji emotie' 

Deze week is het 'Wereld Emoji Dag'. Super hip, vind je ook niet? Dat Emoji's gewoon een eigen dag hebben...

Mijn ervaring met emoji's is vooral gebaseerd op het per ongeluk verkeerd sturen van zo'n geel gezichtje en dat vervolgens op proberen te lossen met 800 andere emoji's...

En nu zijn er ook stickers. Heel fijn, want deze worden gewoon altijd meteen verstuurd zodra je erop tikt. Geen waarschuwing, niks... Zo kwam het dat ik laatst een sticker, met een uiterlijk als het mijne en daarbij een ontploffend hoofd naar een klant stuurde die mij een hele normale vraag stelde... Nou, dan voel je je behoorlijk ongemakkelijk, dat kan ik je wel vertellen. Gelukkig zijn daar ook weer aparte emoji's voor... Zo gebruik ik zeer regelmatig de emoji die zijn/haar hand voor het gezicht houdt...

Thuis heb ik mijn kleine persoonlijke emoji. Want eigenlijk is een emoji natuurlijk niet meer dan een rond gezichtvormpje met een hele duidelijke uitdrukking. Zo heb ik er thuis 2 rond lopen. Vooral de jongste is er heel erg goed in. Moord en brand krijsen met bijpassend gezicht als het stukje brood niet snel genoeg richting mond gaat, en lachen zodra het stukje brood op plaats van bestemming aan is gekomen. Voorheen heette dat 'Jantje lacht, Jantje huilt', maar ook daar zijn vast emoji's voor uitgevonden. Natuurlijk is er geen emoji die op kan tegen de 'real deal', want wat geniet ik ervan om die kleine zichzelf zo te zien ontwikkelen...

Herken je dit ook? Wat gaan die kleintjes hard het eerste jaar hè. Ze ontwikkelen zo enorm snel! Wil je deze ontwikkelingen van het eerste jaar per maand vastleggen? Kijk dan eens naar onze collectie 'My First Year' fotolijsten. Super leuk om het mooiste stukje van elke maand van het eerste jaar te koesteren.

'Koester jouw momentjes'

Zou je al die kleine momenten die je meemaakt met je kleintje niet het liefst op je netvlies willen branden? Ben je ook zo bang dat alles veel te snel gaat, dat je er niet optimaal van geniet en je kleintje voor je het weet met rugzakje op de rug naar school loopt en vervolgens om 3 uur 'snachts thuis komt na een nachtje stappen?

Geen zorgen, zo'n vaart loopt het echt niet... Toen ik pas bevallen was van ons eerste kindje zei de kraamverzorgster tegen mij: 'Het gaat snel, maar je bent zelf ook telkens weer toe aan die nieuwe fases'. En dat is me altijd bij gebleven... Ik denk nog bijna dagelijks: 'Dit vind in echt de allerleukste periode'. Maar die gedachte komt telkens terug. Waarschijnlijk, omdat de ontwikkeling zo geweldig mooi is om te zien en elke fase weer zijn eigen charmes heeft. Toen ons tweede kindje geboren werd besefte ik me wel meer dat ik er echt dubbel van moest gaan genieten, omdat dit waarschijnlijk de laatste keer zou zijn dat ik dit mee zou maken. Ik ben me nu veel bewuster van alles wat er gebeurt en ik weet ook wat beter wat er gaat komen. Ik kies er ook heel bewust voor om haast al mijn tijd en energie aan mijn kinderen te besteden, omdat ik weet dat over 10 jaar spijt heb als ik het niet doe en er dan weer genoeg tijd is voor 'mij'. 

Ik leg ook veel bewuster dingen vast. Thijn zijn handafdrukje zit al in verschillende fotolijsten. Zijn Keepsake box wordt mondjes maat gevuld, binnenkort leg ik de laatste hand aan zijn invulalbum en ik ben ondertussen ook bezig met zijn foto-album. En het is veel werk, en het kost tijd, maar ik plan dit soort dingen gewoon in. Nu ga ik dit doen en ik wil dat het dan af is. Thijn is begin vorige maand 1 geworden dus nu is de tijd om al de herrinneringen aan zijn eerste jaar mooi op te bergen om ze samen (of alleen) nog heel vaak terug te kunnen kijken.

Invul album

Wil jij ook zo'n mooi invulalbum voor je kleintje? 

'Puzzelen maar!'

Vandaag is het internationale puzzeldag. Puzzel jij weleens?

Tijdens de lockdown zag ik ineens overal op Social Media puzzelende mensen voorbij komen... Terwijl ik probeerde mijn bedrijf, mijn huishouden en mijn gezin draaiende te houden zonder zelf door te draaien stuurde mijn broer berichtjes in de familie app over de zoveelste puzzel die hij gemaakt had... Dat is toch eigenlijk heerlijk?

Op de Disney Facebook pagina zag ik prachtige Disney puzzels voorbij komen en een vriendin toonde mij vol trots een prachtige puzzel met een foto van haar kleine schatje. De enige puzzels die ik tijdens de lockdown heb gemaakt zijn de 36 stukjes puzzels die Zoë als huiswerk moest maken. En laat Zoë nou precies een ontzettende hekel hebben aan puzzelen... Dus als tussenweg kozen we ervoor om samen een puzzel te maken die eigenlijk wat te moeilijk was voor haar, en waar ik langer dan 3 seconde mee bezig kon zijn en dan deden we het samen. Prima oplossing toch?

Nu de zomervakantie op veel plaatsen is begonnen leek het me een leuk idee om nog wat meer van die simpele speel ideeen met je te delen. Veel speelplezier!

How to play

Extra knuffels nodig om de school van je kleine te vullen? Of gewoon op zoek naar een leuk 'Vakantie-cadeautje'? Kijk dan is tussen mijn collectie pluche Disney knuffels! 


'Schattig of stoer?'

Wat vind jij? Plaat armbandjes voor kleine, stoere jongens. Yay or Nay?

Zelf heb ik even getwijfeld. Ik vind sieraadjes zelf altijd geweldig en mijn dochter gaat daar natuurlijk 100% in mee. Maar kon dit ook voor onze kleine man? Toen wij Thijn lieten dopen vroegen mijn ouders of ze hem iets blijvends cadeau konden doen. Iets dat hij kon bewaren. We kozen voor een stoere, leren armband. 

Niet veel later kreeg ik bericht van mijn leverancier dat hij nieuwe modellen plaatarmbandjes binnen zou krijgen. Ik besloot er zelf 4 te laten graveren ter promotie. 2 voor Zoë en 2 voor Thijn. Voor Zoë koos ik voor een sierletter en voor THijn voor de standaard blokletter. En jeetje, wat is dat een stoer armbandje geworden! En het staat hem ook zo ontzetten leuk om die kleine spekarmpjes! Nu heeft Thijn dus 3 armbandjes om te bewaren voor later...

Mijn eigen antwoord op de 'Yay or Nay' is dus absoluut 'Yay'. Een stoer plaatarmbandje is absoluut een super mooi, duurzaam cadeau voor een kleine stoere kerel!

Jongens plaat armbandjes

Nieuwsgierig naar het volledige aanbod plaatarmbandjes? 

'Zet jij je blije gezicht op vandaag? Ik in ieder geval wel!'

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel