Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Juni 15 - 2020

'Papa & Mama' 

Heb jij ze ook? Van die momentjes voor jezelf? Iets heel kleins waar jij enorm van kan genieten? Waar je echt naar uit kan kijken? Een rust momentje in de week? Iets voor jezelf alleen of toch gezellig samen?

Op 18 juni is het 'Sushi dag'. Een dag die helemal nul komma nul met mijn webshop te maken heeft, dus waarom zou ik daar iets over schrijven... Sushi is echter wel een dingetje geworden in mijn leven de laaste jaren. Sinds wij kinderen hebben hoort Sushi voor ons een beetje bij een 'Papa Mama' momentje. 

Mijn man en ik hebben nooit een eerste date gehad. We hebben elkaar ontmoet met carnaval in februari en in september kwamen we tot de conclusie dat er nooit een echte 'date' was geweest. Dus we besloten om op date te gaan. We gingen naar de kermis en daarna sushi eten. De jaren daarna gingen we regelmatig samen naar ons favoriete sushi restaurant. 

Toen raakte ik in verwachting van Zoë. Bye bye sushi! 9 maanden geen sushi voor mij. Toen Zoë geboren was vroeg mijn man mij mee uit eten. Maar hey, ik was net moeder, ik was moe... En we sliepen drie jaar niet meer. Dus we lieten sushi thuisbezorgen. We hadden een 'sushi date at home'. En dat is nooit meer veranderd. Na de geboorte van Thijn werd er al vrij snel weer sushi bezorgd en nu, nu we een beetje aan huis gekluisterd zijn komt het scootertje regelmatig langs voor een 'papa-mama-sushi-moment'.

Komende zondag is het Vaderdag en ondanks dat ik de allerleukste cadeautjes heb weten te fixen voor mijn man, al zeg ik het zelf, hoop ik enorm dat de sushi scooter ook weer even langs kan komen. (met Moederdag waren ze gesloten, wat een anti-climax) Het zijn de kleine dingen in het leven waar je van kan en mag genieten, toch?

Hoe verras jij papa dit jaar? Wil je nog vlug wat cadeau-inspiratie op doen? 

'Picknick Dag!'

Op 18 juni is het ook 'Internationale Picknick dag'! Misschien een goed excuus om eens lekker te gaan picknicken?

Zoë vindt picknicken geweldig. Alles wat met eten, kleine hapjes, thee kransen, prinsessen, feestjes en al dat soort dingen te maken heeft valt bij haar wel goed. En laten we eerlijk wezen, picknicken voelt toch altijd een heel klein beetje als vakantie.

Zelf ben ik er ook dol op. Een leuk plekje zoeken waar de kinderen lekker kunnen spelen, een groot kleed op de grond of op een picknicktafel, lekkere hapjes erbij. Gezellig toch? En je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt! Voordat ik kinderen had vond ik het ook heerlijk om een stokbroodje met wat salades en een flesje wijn mee te nemen naar een mooie plek en op die manier te picknicken. 

Met kinderen is het net iets meer geregel, maar daardoor niet minder leuk. Een tijdje geleden besloot mijn moeder dat het tijd was voor een 'Picknick of afstand' met mij en de kids. Ze maakte heerlijke broodjes, hapjes en fruit en deed dat samen met Zoë's plastic speel servies en flesjes drinken in een grote mand. Het was heerlijk. Als mijn moeder iets doet doet ze het goed en dit was een perfecte picknick. Een super leuk idee in deze tijd, want picknicken kan ook op gepaste afstand. :)

Doe je mee?

Heb ik je hiermee misschien op een idee gebracht?

Dan heb ik hier nog wat meer inspiratie voor je. Ik heb op Pinterest een bord aangemaakt met allemaal leuke Picknick inspiratie. Hieronder vind je in grote lijnen wat je kan doen om een leuke picknick te verzorgen. 

picknick

 


'Tiiiisssss Zomerrrrr!'

Zoals Olaf zo mooi zingt in de film 'Frozen'.

Deze week begint officieel de zomer. Maar jeetje, wat zijn we al verwend dit jaar met zonnige dagen!

Geniet jij ook zo van de zomer? De zon, de warmte, het mooie weer? Dit jaar zal de zomer er misschien iets anders uitzien dan anders. Misschien ga je niet op vakantie dit jaar. Of je gaat wel, maar naar een andere bestemming dan eigenlijk de bedoeling was... Of je brengt je vrije dagen door in 'Tuinesië'. (zoals dat tegenwoordig zo mooi genoemd wordt) De 'Staycation'.

Dat laatste is wat wij gaan doen. Omdat Zoë nog geen 5 jaar is en dus nog niet leerplichtig, was dit het laatste jaar dat wij buiten het hoogseizoen op vakantie hadden kunnen gaan. Maar toen wij vorig jaar onze vakantie aan het plannen waren kwamen we er al snel achter dat een vakantie voor het hoogseizoen dit jaar geen optie was... Mei en juni zijn hele drukke maanden in de webshop en de week die overbleef tussen Vaderdag en de zomervakantie kwam niet uit op het werk van mijn man. September vind ik zelf geen fijne vakantie maand dus we besloten onze vakantie midden in het hoogseizoen vast te zetten met het idee: 'Dan zien we wel wat we doen'. Achteraf een geluk bij een ongeluk dus. 

Deze zomer zien we wel wat er allemaal op ons pad komt. Als het zo druk blijft in de webshop vind ik het fijn om thuis te zijn en als er nog veel onduidelijkheid is met betrekking tot Corona kijk ik ook liever even de aap uit de boom. Wel denk ik dat we binnenkort alvast een weekje vakantie gaan boeken begin Januari. Dat is ons afgelopen januari ontzettend goed bevallen en ik mag toch hopen dat het leven dan weer een beetje terug op eigen benen gaat staan...

Lion King actie

Deze leuke sleutelhanger is trouwens momenteel in de SALE. Nieuwsgierig naar alle SALE items? 

'Geluksmomentjes'.
Sushi met je partner, picknick met de kinderen, de zomer in eigen tuin.

Geniet van het moment, de kleine dingen, datgeen wat er is.
Het is het genieten waard!

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel