Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Mei 18 - 2020

'Daddy & Me'

Nu de Moederdag drukte voorbij is, is het tijd voor mij om na te gaan denken over Vaderdag. Natuurlijk ben ik hier maanden geleden al aan begonnen. Het inkopen van nieuwe spullen, het maken van foto's en het samenstellen van de 'Vaderdag Gift-Guide'...  

De afgelopen week bestonden de voorbereidingen dan ook voornamelijk uit puin ruimen na de Moederdag drukte en enigszins opladen voor de naderende Vaderdag drukte... Met tussendoor het uitpakken van spullen en het indelen van leuke Vaderdag ideeen.

De afgelopen maanden zijn voor iedereen vreemd geweest. Sommige mensen zullen zich thuis hebben verveeld, bijvoorbeeld omdat ze niet konden werken. Anderen zullen zich staande hebben moeten houden in de chaos. Ik behoor geloof ik tot de laatste groep.

Wij hebben hier thuis het geluk gehad dat zowel mijn man als ik in een sector werken die niet stil lag de afgelopen maanden. Mijn man in de levensmiddelen branche en ik natuurlijk met mijn webshop. 

Dit zorgde thuis regelmatig voor drukte en stress. Manlief alle zeilen bij op het werk, maar 'savonds en in het weekend ook bijspringen in het huishouden en soms zelfs met het inpakken van mijn bestellingen door de topdrukte on-line...

Voor hem had dit echter wel een leuke bijkomstigheid... Onze dochter werd ineens wat meer een 'papa's kindje'. Ze zeggen vaak dat meisjes 'papa's kindjes' zijn, maar vooralsnog was dat hier niet echt heel erg aan de orde. Echter, toen het hier thuis ineens zo hectisch werd en ik voornamelijk probeerde alle ballen hoog te houden werd Zoë het uiteindelijk een beetje beu om mijn beperkte tijd te delen met haar broertje en mijn gestresste hoofd stond haar nog minder aan... Voor school maakte we een kalender met daarop de dagen van de week die ze elke dag op de juiste dag kon draaien. Op de zaterdag en zondag werden 2 hartjes gestempeld, want dat waren de dagen dat papa weer thuis zou zijn. Elke dag werd afgeteld tot de dag dat ze weer eens een ander gezicht had om naar te kijken. Dat van haar papa...

Is jouw kindje ook zo gek op papa? Verras papa dan eens met een mooie foto! En die doe je natuurlijk in een mooi 'Daddy & Me' fotolijstje! 

'Cadeautje!'

Yes, hij staat al on-line hoor!

Na de drukte bij de post rond Pasen en nog meer rond Moederdag leek het me een goed idee om de 'Vaderdag Gift-Guide' lekker vroeg on-line te zetten dit jaar. Ik heb de mooiste cadeautjes voor papa, papa 2-be, opa en opa 2-be al voor je op een rijtje gezet zodat jij lekker relaxed kan shoppen!

Why wait? In België valt Vaderdag dit jaar op 14 juni en in Nederland op 21 juni. Neem alvast eens een kijkje in de 'Gift-Guide'. Wie weet zie je al iets leuks. Als je nu al bestelt weet je zeker dat je je cadeautje op tijd in huis hebt en dat het niet ineens voor je neus uitverkocht is. Dat scheelt weer stress in je toch al drukke #momlife. En om het je nog gemakkelijker te maken pak ik het meteen mooi voor je in. Ik zeg win-win-win!!

Nieuwsgierig naar de 'Vaderdag Gift-Guide'? 

'Nog een vrije dag'!

Donderdag is het Hemelvaart. En guess what? Het wordt heerlijk weer!

Wat doe jij dit jaar met Hemelvaart? De afgelopen jaren hebben we al vaak het geluk gehad dat het heerlijk weer is op Hemelvaartsdag. Ook dit jaar ziet het er veelbelovend uit. En is dat niet heerlijk nu we allemaal toch wat beperkt zijn in ons doen en laten?

Waar ik heel erg van kan genieten op een zonnige dag is een bakje koffie en een goed boek in de zon. Dit is misschien wel het simpelste wat er is, maar ook wel het enige dat ik soms een beetje mis nu ik 2 kindjes rond heb lopen/kruipen. Ik gun mezelf niet meer de rust en ruimte om er eens gewoon voor te gaan zitten.

Vorige week besloot ik de tuin om te toveren tot een mini-speelparadijs voor de oudste zodat ik even van de zon kon genieten toen de jongste op bed lag. Ik vond in de garage een oud zwembadje dat nog prima dienst bleek te doen, een tipi tent van de Action, een grote strand handdoek en een hoop zandbak speelgoed en stoepkrijt. De tuin was binnen no-time een mini prive speeltuin geworden. En ik kon even lekker zitten met een kopje koffie. Ik heb zelfs 1 bladzijde uit mijn boek kunnen lezen. ;)

Hemelvaart

Ook zin in een bakje koffie of thee in de zon? 


'Applausje voor de zorg'...

 

Op 18 mei is het 'Huisartsendag'.

Een mooie dag om nog eens stil te staan bij alle mensen die de afgelopen maanden en nog steeds keihard werk(t)en om ons allemaal de beste zorg te bieden...

De afgelopen maanden heb ik samen met onze kleine man regelmatig de huisarts en het ziekenhuis moeten/kunnen bezoeken. De operatie die voor Thijn gepland stond op 18 maart in het Sophia ziekenhuis mocht gelukkig gewoon doorgaan. De artsen en verpleegkundigen stonden met alle liefde en zorg voor ons klaar... De controles werden veelal telefonisch gedaan, maar Thijn is ook 2 keer bij de kinderarts in ons eigen ziekenhuis mogen komen voor nodige controles. De logopedist kwam aan huis voor Thijn zijn eetproblemen en de huisarts heeft mij ook met alle liefde geholpen en ontvangen in deze lastige tijd. Zelfs de apotheek was zo lief om de medicijnen aan huis te komen leveren. 

Ik kan geen juiste woorden vinden om te beschrijven hoe het is als mensen bewust een risico aangaan om te kunnen zorgen voor jouw kind... Ik kan alleen maar vanuit mijn hart mijn grootste dank en liefde uitspreken namens mijzelf, mijn gezin en vooral namens Thijn.

Dankdankdank en heel veel liefde voor alle mensen in de zorg!

 

#Staystafe... Voor jezelf en voor de mensen om je heen...

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel