Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Mei 11 - 2020

'Samen'

Samen, samen zijn, samen sterk... #samensterk. 

De afgelopen weken, de afgelopen maanden is het nog maar eens extra duidelijk geworden hoe belangrijk 'samen' is... Soms is het heerlijk om even alleen te zien, maar samen bereik je meer, samen kan je dingen soms beter aan, samen kunnen we ervoor zorgen dat een crisis geen catastrofe wordt... Samen kan je meer...

Tijdens de 'Lockdown' heb ik dagelijks de dankbaarheid gevoeld dat ik samen mag zijn met mijn gezin. Met mijn prachtige, lieve kindjes en mijn hardwerkende man. Dat wij samen de boel draaiende kunnen houden, natuurlijk soms met ups en downs, maar altijd staan we er samen in.

Mijn hart is de laatste weken enorm gegroeid door alle broer/zus liefde die ik heb mogen ervaren hier thuis. Het zal geen geheim zijn dat ik serieus heb getwijfeld of ik het aan zou kunnen om 2 kindjes groot te brengen, maar nu, in deze uitzonderlijke situatie die we hopelijk maar 1 keer in ons leven mee hoeven te maken heb ik me meerdere keren afgevraagd hoe het was geweest als deze 2 elkaar nu niet hadden gehad. Ze hebben zich echt aan elkaar opgetrokken en dat is werkelijk hartverwammend om te zien...

Een band tussen broer en zus kan ontzettend speciaal zijn. Natuurlijk weet ik ook dat er haat en nijd kan zijn tussen broers en zussen, maar momenteel geniet ik gewoon even van de liefde die er is.

Daarom heb ik een leuke pagina samen gesteld in mijn webshop met allemaal leuke broer/zus cadeautjes. Leuke cadeautjes voor mama's/papa's die een tweede kindje verwachten of juist gekregen hebben. De cadeautjes zijn ook super leuk om aan te kondigen dat er een tweede kindje onderweg is! Een mooie foto van de grote broer of zus met de echo in de hand in een leuk lijsjte en je hebt een super originele zwangerschapsaankondiging!

Toen Thijn werd geboren (omg, alweer bijna een jaar geleden) deed ik mezelf een verzilverde fotolijst cadeau voor de handafdrukjes van beide kindjes. Ik koos voor de lijst 'Me & My Brother', omdat we de gehele zwangerschap over 'broertje' hadden gepraat. De namen van de kindjes liet ik op de lijst graveren. Nieuwsgierig hoe ik de handafdrukjes maakte? 

'Internationale Dag van het gezin'

Op 15 mei vieren we de internationale 'Dag van het gezin'. Een mooi moment om deze dag te vieren denk ik, na de weken en maanden samen met het gezin en nu het vooruitzicht dat het leven met kleine stapjes ook weer wat meer buitenshuis gevierd mag worden...

Hoe heb jij de tijd met je gezin ervaren? Merk je dat dit alles je dichter naar elkaar heeft gebracht? Of is het juist goed om nu weer even wat meer ademruimte te krijgen? Samen zijn is goed en fijn, maar tijd voor jezelf is natuurlijk ook essentieel. Zorg je goed voor jezelf, dan heb je ook meer rust en energie om voor je gezin te zorgen.

Nadat de boog lang gespannen heeft gestaan is het goed om even pas op de plaats te maken. Even de rust te nemen om rond te kijken, hoe staat het er nu voor, waar ben ik dankbaar voor en wat heb ik nodig om optimaal te kunnen genieten. Bijvoorbeeld van mijn gezin? Weet jij het al? 

Afgelopen zondag vierde veel mensen Moederdag, waarschijnlijk in kleine kring, met het eigen gezin. Achter de schermen ben ik zelf al druk bezig met Vaderdag, want ook dat zit er weer aan te komen. Ben je al nieuwsgierig? Ik heb de 'Vaderdag Gift-Guide' al voor je on-line gezet! Je checkt hem hier!

'Do what you love'!

Op 15 mei vieren we ook de 'Dag van het werkplezier'. Wat ik grappig vind is dat 'samen' hierin ook een ontzettend grote rol speelt.

Waar gewerkt wordt is 'samen' namelijk essentieel. En werk je samen met leuke mensen? Dan ben je een über bofkont. Toen ik nog in loondienst werkte heb ik altijd gemerkt dat het hebben van leuke collega's ontzettend belangrijk is. Daarbij komt ook een stukje vertrouwen om de hoek kijken en het samen op 1 lijn zitten.

Nu ik veelal vanuit huis werk, zonder gezellige collega's om me heen is het nog steeds ontzettend belangrijk om samen te werken. Bijvoorbeeld met leveranciers, de altijd behulpzame mensen van My Parcel en de lieve 'collega's' bij de graveur. Ook hier is vertrouwen en het op 1 lijn zitten van groot belang.

Daarnaast maak ik natuurlijk ook mijn eigen werkplezier. Heb je even een 'Werkplezier-Peptalk' nodig? Check dan even onderstaande tips!

Werkplezier

Weet je wie zich niet zo druk maakt over werk? Winnie the Pooh! Bekijk maar eens zijn quotes in mijn mooie collectie Pooh cadeautjes. Geloof mij, er zit echt een kern van waarheid in! ;)


'I'm the King of the World'...

Zondag is het de 'Dag van de bedreigde diersoorten'. 

Door alle chaos in ons eigen leven hebben we de laatste tijd wellicht wat minder stil gestaan bij onze mede aard bewonder, de dieren.

Hoe mooi dieren voor ons ook kunnen ogen, vergeet niet dat er vele diersoorten zijn die met uitsterven bedreigd worden. Ik denk dan ook dat deze dag een mooie dag is om hier even met z'n allen bij stil te staan. De aarde, de natuur, bedreigde diersoorten... Ook hier is 'samen' nodig. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de wereld leefbaar blijft.

En ik zeg niet dat je nu meteen als een malle een goed doel moet gaan steunen of iets dergelijks, maar sta er gewoon eens bij stil. Dingen zijn niet meer vanzelfsprekend... dat zijn ze eigenlijk nooit geweest...

Lion King actie

Als fijne afsluiter van deze blog heb ik nog een leuk cadeautje voor je. Tot en met zondag 17-05-20 krijg je namelijk 10% KORTING op alle Lion King cadeautjes met kortingscode: lionking10

 

'Samen'.
Nu het leven zich weer gaat herpakken zijn we nog steeds samen.
Voel jij je gelukkig samen?

Samen zorgen we ervoor dat de mensen die nu alleen zijn binnenkort ook weer samen kunnen zijn.

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel