Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Mei 4 - 2020

'Vrij zijn'

Morgen is het 5 mei. Bevrijdingsdag. De dag dat we vieren dat we vrij zijn. Een vrij land... 

En hoe krom dat momenteel misschien ook klinkt. We zijn nog steeds vrij. We zijn nu misschien gebonden aan wat meer regels dan normaal, maar dit is nu even zo zodat we straks weer optimaal kunnen genieten van het feit dat we vrij zijn. 

Wat betekent vrijheid eigenlijk voor jou? Betekent vrijheid dat je kan gaan en staan waar je wilt? Dat je overal naartoe kan en mag reizen? Tja, dan kan ik me voorstellen dat je je momenteel niet echt vrij voelt...

Betekent vrijheid voor jou dat je zelf mag kiezen wie je lief hebt? Dat je zelf mag kiezen met wie jij je leven deelt en hoe je dit doet? 

Betekent vrijheid voor jou misschien jezelf veilig voelen? Een veilig thuis waarin je vrij bent om jezelf te zijn? Met je partner, je kinderen, je gezin, je familie en vrienden. Optimaal kunnen genieten, omdat je je veilig voelt?  

Voor mij is vrijheid alles, iets heel groots, maar toch ook te vinden in iets kleins. Vrijheid begint voor mij klein... Vrijheid is voor mij 's morgens wakker worden naast mijn man, met mijn kindjes, in goede gezondheid... Jezelf aan kunnen kleden en een lekker ontbijtje maken en dan de deur uit kunnen stappen, de zon kunnen voelen, de wind horen suizen en kunnen genieten van de dag. Dat is voor mij vrijheid. En wat daarna allemaal komt, dat zien we dan wel weer...

Creeer je eigen vrijheid! Je voelt je misschien een beetje opgesloten tussen 4 muren momenteel... Ga eens lekker een dagje virtueel shoppen met een kop thee en iets lekkers! Ook leuk om met je zoon of dochter samen te doen. Check zeker even de 'Sale' categorie. Daar kan je schatje voor een klein prijsje iets leuks uitzoeken! 

'Yes, het is anti-dieet dag'!

Persoonlijk vind ik dit een beetje een dubieuze dag momenteel. Het voelt voor mij namelijk elke dag als 'anti-dieet dag' sinds we allemaal aan huis gebonden zijn...

Op Social Media zie ik dat ik niet de enige ben die regelmatig de voorraadkast plundert op het moment. Ik zie ook dat dit voor veel mensen met verveling te maken heeft. Voor mij is dit niet zo. Bij mij heeft het meer te maken met vermoeidheid. Het combineren van je werk met de zorg voor de kinderen en de extra on-line drukte zorgt voor weinig ademruimte en ik merk dat ik mijn toevlucht zoek in koffie en stroopwafels...

Geen 'Anti-dieet dag' dus voor mij dit jaar... Of wel, tis maar net hoe je het bekijkt natuurlijk...

Zondag is het Moederdag. Eet jij dan ook een lekker taartje? Vergeet niet nog vlug je Moederdag cadeautje te bestellen! Bestel uiterlijk dinsdag 5 mei, 24.00 uur en ik zorg dat je pakketje woensdag 6 mei verzonden wordt. Inspiratie nodig? Check de speciale 'Moederdag Gift-Guide' voor de mooiste cadeautjes voor de liefste mama's, mama's 2-be, oma's en oma's 2-be!

'Doe eens als je kind...'

Op 6 mei is het 'Internationale Bellenblaasdag'. Als ik dit tegen onze dochter vertel wordt ze gek denk ik, want ze is dol op bellen blazen. Het liefste wat ze doet is achter de bellen aanrennen en huppelen en proberen ze te pakken. Van kleins af aan roept ze bij elke bel die ze vangt: 'heb'. Zo grappig om te zien! :)

Toen wij begin januari een weekje weg waren had Zoë een bellenblaas gewonnen met de bingo. Ze wou zo graag bellen blazen buiten, maar ik vond het zooo koud. Uiteindelijk kreeg ze toch haar zin en zat ik in mijn dikke jas op een bankje bellen te blazen waar zij lachend en gierend achteraan rende. Heb, heb, heb! Dat maakte mij zo gelukkig! Ik zag zelfs andere mensen voor de ramen van hun huisjes komen kijken waar dat aanstekelijke lachje toch vandaag kwam.

Zou het niet heerlijk zijn om je ook weer even kind je kunnen voelen? Ik heb een paar simpele tips voor je op een rijtje gezet om het innerlijke kind in jezelf weer eens even te laten zien. Probeer het maar eens!

Moederdag

Weet je wie ook altijd een goede inspiratie bron is voor kinderlijke liefde en geluk? Winnie the Pooh! Google maar eens op 'bekende Pooh quotes' of bekijk mijn mooie collectie Pooh cadeautjes. Geloof mij, die beer weer waar hij het over heeft. ;)


'Off-line dag'...

Wat een toeval. Zondag 10 mei is het Moederdag en toevallig is het juist die dag ook 'Nationale off-line dag'

Merk jij ook dat je veel on-line bent? Check je vaak even vlug het nieuws? Loop je tijdens schaarse momentjes rust eindeloos je tijdlijn af te scrollen? Of speel je spelletjes op je telefoon tegen de verveling, of juist ter ontspanning?

Hoe fijn het ook is om alles bij de hand te hebben door middel van een laptop of telefoon, het geeft ook weleens rust om het juist even los te laten. Zeker voor mij met mijn webshop. Ik ben de hele dag aan het multi-tasken, zeker nu beide kindjes thuis zijn. Met mijn dochter praten terwijl ze tv kijkt naast mij op de bank, een blog typend op mijn laptop en ondertussen mails beantwoorden en bestellingen bevestigen terwijl ik sociaal contact onderhoud op mijn telefoon die ligt op te laden aan mijn laptop... Dit is serieus hoe het er nu voor mij uitziet... En ik kan je vertellen, als iets vermoeiend is is het wel multi-tasken! 

Soms is het gewoon fijn om even offline te gaan en even echt in het nu te zijn. Mindfullness noemen ze dan. En misschien, heel misschien, is 'Off-line dag/Moederdag' wel precies de juiste dag om dat eens uit te proberen. Ik weet dat ik hiermee mijn eigen ruiten ingooi, want als Nederland de hele dag off-line gaat, dan heb ik geen inkomsten. Maar toch, probeer het eens. Ik zie je dan wel weer een andere dag terug in de webshop toch??

Geniet maar eens lekker van jouw zondag of jouw Moederdag. Lees een boek of werk aan een mooi foto-album. Of, met een beetje geluk, ga lekker buiten zitten met een kop thee of een wijntje en geniet gewoon even van de rust!

Ga ervoor! En vergeet niet op tijd (voor 6 mei) je Moederdag cadeautje te bestellen via de 'Moederdag Gift-Guide'!

Maak er een mooie week van en geniet van de kleine dingen!

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel