Deel de liefde

 

InstagramFacebook

April 27 - 2020

'Koningen en prinsessen'

Hiep hier Hoera! Lang leve de Koning! 
Vandaag is het Koningsdag. Ga je nog iets leuks doen vandaag? Ga je misschien de tuin ombouwen tot parcours met allemaal leuke spelletjes voor je kinderen? Koekhappen, zaklopen, spijkerpoepen?

Of organiseer je een BBQ in de tuin voor je eigen gezinnetje met oranje versiering, oranje outfits en leuke muziek? Of ga je misschien zelf muziek maken? Zijn er misschien artiesten die iets leuks online gaan doen vandaag wat we kunnen volgen? 

Tja, het is even aanpassen, maar oftewel maken we van deze dag iets moois binnen de grenzen die ons gesteld zijn, of we slaan Koningsdag dit jaar dan maar over qua festiviteiten en we houden het bij de aflevering van 'Ik hou van Holland' van vorig jaar die vast wel herhaald zal worden vanavond.

Hier bij ons thuis is het echter altijd een soort van Koningsdag... Onze dochter heeft namelijk 1 grote struggle tijdens deze 'lockdown' periode en dat is: 'Welke prinsessen jurk zal ik vandaag eens aantrekken?'. De struggle wordt real wanneer ik haar vertel dat ze vandaag een keer normale kleren aan moet... Choose your battles zou ik zeggen. 

Zoë is bij ons de prinses in huis. En als je mijn eerdere blogs hebt gelezen weet je dat ze mij 'de grote Assepoester' noemt, wat ik zelf nog steeds als een twijfelachtige eer zie. Haar papa is de koning en toen Thijn geboren werd, werd hij benoemd tot 'kleine Koning'. Bij ons in huis is het dus elke dag koninklijk. Het liefst compleet met outfits, kroontjes en thee kransen.

Om een beetje in de koninklijke sfeer te komen heb ik de KORTING op de Disney prinsessen cadeautjes deze week verhoogd! De prinsessen cadeautjes gaan uit de collectie dus OP=OP! Je shopt hier jouw cadeautje t/m 3-5-20 met hoge korting!

'Moederdag komt eraan'!

Vliegt de tijd niet als een malle? Juist nu we met z'n allen binnen zitten heb ik het idee dat de tijd onopgemerkt aan me voorbij gaat... Alweer een maand... De lente rent stiekem voorbij en de zomer komt in een rotvaart op ons af... Is het nu maandag? Of toch dinsdag? Ow shit, weer iemand vergeten te feliciteren... Weer de dagen door elkaar gehaald... 

10 mei is het Moederdag. Dat is niet komend weekend, maar het weekend erop... Ik wil je hier nog even extra aan herinneren, omdat Moederdag dit jaar net rot valt wat betreft de post... Het is volgende week namelijk ook 5 mei en precies dit jaar is 5 mei een vrije dag voor veel mensen en dus ook voor de post. Dat betekent dat er in de mega drukte door de aanloop naar Moederdag i.c.m. Covid-19 ook nog eens een dag wegvalt voor de post... Voel jij hem al? Ik ben bang voor vertragingen wat betreft pakket bezorging... 

Zorg dus dat je er op tijd bij bent, liefst nog deze week! Better to be safe than sorry! Heb jij al een leuk cadeautje in gedachte voor je lieve mama of partner?

Mocht je nog inspiratie nodig hebben, ik heb een mooie 'Moederdag Gift-Guide' samen gesteld met de mooiste cadeautjes voor mama's, mama's in spé, oma's en oma's in spé! Je checkt de 'Gift-Guide' hier! 

'You make me smile!'

Op 3 mei is het 'De internationale dag van de lach'. Een goed moment om eens even lekker te lachen met z'n allen, ondanks dat er naar jouw idee misschien niet veel te lachen valt vandaag de dag...

Ken je die theorie, dat je blij wordt als je lacht? Ook wanneer je niet vrolijk bent? Er wordt gezegd dat wanneer je rond gaat lopen met een glimlach, ook als je je niet blij voelt, je je vanzelf fijner en blijer gaat voelen. Heb jij het weleens geprobeerd? Het is super simpel, kost niks, en ik beloof je dat het werkt! 

Wat ook werkt en mega belangrijk is momenteel is: 'Genieten van kleine dingen'. Hoe saai en afgezaagd de quote: 'Enjoy the little things' voor sommige mensen misschien zal klinken, voor mij blijft het toch 1 van mijn favorieten. Als het leven je ineens keihard in de maag schopt en je even niet meer weet hoe het nu eigenlijk zit, dan is dit altijd wat er nog wel is! De kleine dingen in het leven kan niemand je afpakken... Een lekker zonnetje, de lach van een kind, een lekker bakje koffie, een momentje van zelfbezinning, een heerlijke wandeling, een fijn lied. Kleine dingen zullen er altijd zijn, maar je moet ze wel zien en ervan genieten! Hier even een kleine reminder!

Moederdag

Gebruik deze dag eens om na te denken waar jij blij van wordt. Wat ligt er nu binnen de gestelde grenzen en maakt jou onwijs gelukkig? Lukt het niet? Kijk dan eens naar de Dinsey film Dombo. Dombo was ook niet het gelukkigste baby olifantje op aarde... Maar uiteindelijk is hij nu een voorbeeld voor velen. ;)

De mooiste Dombo cadeautjes shop je hier, met een bakje koffie en iets lekkers en een lach op je gezicht. ;)

'Mijn collega's'...

Op 2 mei is het 'Nationale Collegadag'...

Hoe is het voor jou? Werk je thuis? Of ben je gewoon aan het werk zoals altijd? Mis je je collega's? Ben je blij dat je sommige gezichten even niet hoeft te zien? Of irriteer je je rot aan collega's op de vloer die zich niet of juist wel aan alle regeltjes houden? Het kan allemaal...

Wat ik wel weet is dat fijne collega's je werk leuker maken... De laatste keer dat ik ging solliciteren voordat ik besloot om 'Momboss' te worden was 1 van mijn eisen ook dat ik gelukkig zou zijn in mijn werk en dus ook met mijn collega's. Te vaak heb ik op plekken gewerkt waar ik me niet gelukkig voelde en niet mezelf kon zijn. Ik heb jaren als mode-ontwerpster gewerkt en regelmatig werd ik erop afgerekend dat ik 'te lief' en 'te nuchter' was... Dat leerde mij om tijdens sollicitatie gesprekken gewoon mezelf te zijn. 1 keer werd ik als zijnde 'degelijk' bestempeld bij een bedrijf waar ik me al niet op mijn plaats voelde toen in de drempel overstapte... Geen probleem. Ik heb meteen aangegeven dat ik liever niet zou werken op een plek waar ik niet zou passen qua persoonlijkheid. 

Het is heel simpel. Je werkt het grootste gedeelte van je leven en ik neem aan dat je dat het liefst doet met mensen om je heen waar je mee op 1 lijn zit. Natuurlijk is het belangrijk om verschillende karakters in een bedrijf te hebben, maar sfeer was voor mij ook enorm belangrijk en sfeer maak je samen.

Sinds ik fulltime thuis werk als 'Momboss' heb ik geen directe collega's meer. Natuurlijk heb je contacten met de mensen waarmee je werkt, maar dit is voornamelijk via email en telefoon en je hebt niet echt een persoonlijke connectie met deze mensen. Aan het begin van de 'Lockdown' zag ik echter wel een super grappig bericht op Instagram bij iemand die ik volg. Deze man stelde dat zijn kinderen nu eigenlijk zijn collega's zijn en daagde zijn volgers uit om elke keer als zijn kinderen iets gedaan hadden de woorden 'mijn kind' te vervangen door 'mijn collega'. Dit gaf echt hilarische resultaten! Ik denk er nog steeds regelmatig aan als mijn dochter een grappige opmerking maakt...

'Mijn collega noemde mijn andere collega een schattig varkentje en kustte daarna zijn voeten'.

Als we het dan hebben over 'de dag van de lach'. Probeer het eens! 

En? Lukt het al met dat lachen?
Voel je je een beetje Koninklijk?

Mooi zo. Ga zo door, je doet het geweldig! Ook als het even wat minder gaat.

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel