Deel de liefde

 

InstagramFacebook

April 20 - 2020

'Meivakantie'

#stayhome

Ik gok zo dat veel mensen zich de meivakantie toch net iets anders voor hadden gesteld dit jaar. Had je misschien plannen om weg te gaan? Of had je leuke uitjes gepland met familie, vrienden of de kinderen? 

Dit jaar zullen we een beetje creatiever moeten zijn wat betreft de meivakantie. Hoe krijg jij een vakantie gevoel als je kinderen al weken thuis zijn en er heel simpel gezien weinig veranderd in de thuis situatie? 

Zelf ben ik op zich blij dat onze kleuter even 2,5 week geen huiswerk hoeft te maken. Natuurlijk is de structuur die ontstaat door het schoolwerk wel fijn, maar omdat ik haar nu 2 a 3 uur per dag met huiswerk moet helpen en daarnaast ook mijn eigen werk moet doen zorgt dat toch nog weleens voor stress waardoor een extra speeluurtje soms niet meer in de planning past. 

Omdat mijn man geen vakantie heeft en mijn webshop ook gewoon doorloopt in de vakantie zal er bij ons, behalve het huiswerk, dan ook weinig veranderen. Ik ga wel proberen de structuur erin te houden op een manier die voor mij werkt. Ik ga knutsel werkjes bedenken voor Zoë waar ze zelf aan kan werken terwijl ik aan de webshop werk en ik heb 'Frozen' lego voor haar gekocht in de hoop dat ze daar misschien zelf lekker mee kan spelen. Daarnaast wil ik wel proberen om haar een vakantie gevoel te geven door lekker te gaan picknicken in de tuin, tenten te bouwen en stukjes te gaan fietsen.

Misschien zal ze deze vakantie ook wat extra verwend worden, dat heeft ze eigenlijk wel verdiend want ze heeft het super goed gedaan de afgelopen weken!

Wil jij je kindje (of jezelf) ook wat extra verwennen tijdens deze meivakantie, die eigenlijk niet echt vakantie is? Neus dan eens lekker door mijn webshop door hier te klikken. En ben je benieuwd hoe wij deze vakantie door gaan brengen? Volg dan mijn stories via mijn Instagram account.

'Structuur, hoe dan'?!

Structuur bewaren in onzekere tijden is op z'n zachts gezegd een uitdaging... Maar er zijn wel kleine stapjes die je kan nemen om er in ieder geval enigszins mee op weg te raken.

Zo maken wij elke ochtend een schema waarin we tekenen wat we allemaal gaan doen vandaag. Dit geeft duidelijkheid voor Zoë, ze weet graag waar ze aan toe is, en het geeft ruimte in mijn hoofd zodat ik niet de hele dag hoef na te denken wat ik ook alweer allemaal moest doen.

Geef je kleintje bijvoorbeeld elke ochtend een leuke knutselopdracht. Denk misschien aan leuke moederdag cadeautjes voor oma om zelf te knutselen! Geen inspiratie? Ik maakte een bord op Pinterest met de leukste 'Moederdag knutsel-ideeen'.

En als je kleintje dan aan de knutsel is heb jij mooi even tijd om alvast een mooi Moederdag cadeau uit te zoeken voor de liefste oma in mijn 'Moederdag Gift-guide' die je hier vind. Je mag natuurlijk ook iets moois voor jezelf uitzoeken en dit stiekem eens een keer als stille hint bij je partner droppen. ;)

 

'Precious Memories'

Ben je zwanger? Of net bevallen van je kleine wondertje? Ik kan me voorstellen dat de huidige situatie niet precies is wat je je ervan voor had gesteld...

Juist nu is het extra belangrijk om te genieten van deze tijd. Want eerlijk is eerlijk, deze tijd komt niet meer terug. 

Probeer het mooiste te halen uit alle kleine momenten en alle kleine gelukjes die op je pad komen. En vergeet niet ze vast te leggen! Dit zijn straks namelijk niet alleen de 'Precious Memories' van jou, maar ook van je kleintje.

Het vastleggen van deze momenten kan op verschillende manier. Hieronder geef ik je even een klein voorzetje!

Moederdag

Wil je een andere manier om 'Precious Moments' vast te leggen die minder tijd voor je kost? Kijk dan eens bij onze Keepsake Boxen! Hierin bewaar je gemakkelijk de eerste spulletjes van je kleintje zodat je ze zeker niet kwijt raakt. Je vindt ze hier. Een compleet overzicht van alle spulletjes waarmee je 'Precious Mements' vast kan leggen vind je hier. 

'Wereldboekendag'...

Op 23 april is het 'Wereldboekendag'.
Een mooi moment om nu echt eens aan je foto-album te gaan werken!

Wil je een mooi foto-album maken voor jezelf met de mooiste foto's van je kleintje? Wil je een album maken voor je kleintje dat hij of zij kan bewaren voor later? Of wil je een lieve opa en/of oma verrassen met een mooi fotoalbum met foto's van hun kinderen en kleinkinderen? Dan is dit een mooi moment om eraan te beginnen! 

Nu de tijden raar zijn valt het me nog meer op hoe belangrijk tijd is. Hoe snel het gaat. Hoe lang een dag soms kan duren, maar hoe we soms ook zo vluchtig vergeten te genieten van zo'n dag. En hoe een dag, een week, een maand soms op de automatische piloot voorbij gaat zonder dat je het door hebt...

Nu de tijden raar zijn is het misschien wel juist het moment om even pas op de plaats te maken. Om even te resetten. Voor jezelf te bepalen wat echt belangrijk is. Te zien en te ervaren hoe jij nog functioneert zonder al te veel hulp van buitenaf. Je te beseffen dat alleen jij de regie hebt over je heden en je toekomst. En dat het heden straks het verleden wordt en de toekomst het heden. Jij hebt hier zelf de hand in... Voor je kinderen ligt dat misschien net wat anders. Zij vertrouwen erop dat jij een fijn heden creeert voor hen, dat ze zich later zullen herinneren als een mooi verleden..

Bedenk eens hoe jij je kinderen een mooi nu en een fijn straks kan geven. En vergeet niet om dit vast te leggen in een mooi foto-album zodat ze straks een tastbare herinnering hebben aan het mooie nu van toen.

De mooiste foto-albums om het toen, nu en straks in vast te leggen shop je hier. Inspiratie nodig? Kijk dan hier even een filmpje dat ik maakte. 

Let's do this. #stayhome meivakantie.
Maak er iets moois van, voor nu en voor later! 

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel