Deel de liefde

 

InstagramFacebook

April 14 - 2020

'Mama'

Deze week is het 'de week van het jonge kind'. Normaal gezien staan deze week de leerkrachten en de andere professionals die met kinderen werken centraal. Maar nu de kinderen thuis zijn en de ouders veelal ook als leerkracht fungeren denk ik dat we wel kunnen zeggen dat 'de week van het jonge kind' dit jaar iets uitgebreider mag zijn.

Ben jij momenteel thuis met je kind(eren)? Of werk je in een vitale sector en gaat je kind nog naar school/opvang? Trek je het allemaal een beetje?

Zoals je misschien wel weet ben ik sinds januari van dit jaar thuis als fulltime momboss. Dit houdt in dat ik fulltime aan mijn webshop werk en daarnaast voor mijn zoontje van 10 maanden en mijn dochter van 4 jaar zorg. Zoë is eind januari 4 geworden en ging net een paar weken naar school toen de crisis begon. Ineens zat ik weer thuis met 2 kindjes en een fulltime onderneming. Van 1 kant is het even wennen, omdat Zoë plots ook huiswerk moet maken dat ik toch ergens tussen mijn werk in zal moeten plannen, en van de andere kant is het ook iets heel waardevols... Nog wat extra tijd met mijn kleuter... Na de bevalling van Thijn was Zoë ook fulltime thuis. Het was zomervakantie op de peuterspeelzaal en de gastouder stopte met haar opvang. Soms was het veel, een baby en een peuter zonder pauze, maar ik realiseerde me ook heel goed dat Zoë in januari naar school zou gaan en de tijd samen met mijn kleine meisje dan ineens een stuk minder zou zijn... En nu, in deze vreemde situatie, krijg ik ineens nog meer tijd met haar samen. En hoe gek het ook klinkt, ik geniet gewoon nog even van het moment en het samen zijn, voordat ze straks echt hele dagen naar school gaat.

De tijd gaat zo ontzettend snel. En ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat ze tijdens hun leven te veel tijd met hun kind hebben doorgebracht. 'De week van het jonge kind' vind ik dan ook een mooi moment om er nog even bij stil te staan hoe snel de tijd gaat. Hoe snel kinderen groot zijn, hoe snel ze op eigen benen gaan staan en dat jij degene bent die ze in deze korte tijd een fijne basis mee kan geven. Hoe moeilijk het soms ook is, probeer te genieten van de (extra) tijd met je kind. Zeker nu.

Wil je weten hoe ik de dagen moemnteel doorbreng met de kinderen? En hoe ik mijn werk en alle andere taken probeer te combineren? Volg dan mijn stories via mijn Instagram account.

'Arm candy'!

Is het niet super schattig? Hoe klein je kindje ook is, een sieraadje maakt het altijd net even af. Zeker nu de zomer eraan komt en het blote armen weer wordt!

Haast nostalgisch zijn ze, de echt zilveren plaat armbandjes. Had jij er vroeger ook 1? En heb je hem bewaard voor later? 

Het leuke van een plaat armbandje vind ik dat het echt een blijvend iets is. Een eerste sieraadje dat je gemakkelijk kan bewaren en niet veel plaats in beslag neemt. En omdat de armbandjes van echt zilver zijn blijven ze ook mooi en zijn ze gemakkelijk op te poetsen met een zilverpoetsdoekje.

Wil jij ook zo'n mooi armbandje voor een klein schatje? Ik heb een mooie collectie plaatarmbandjes in mijn webshop die je hier kan bekijken. De verzendtijd van plaat armbandjes bedraagt 1 tot 5 werkdagen. Naast zilveren plaat armbandjes heb ik nu ook gouden plaat armbandjes in de collectie. De verzendtijd hiervan bedraagt 3 tot 7 werkdagen.

'Moederdag 2020'?

Nu 'Pasen 2020' er op zit en we deze mooie feestdag grotendeels in kleine kring hebben gevierd is het misschien niet zo fijn dat ik je er nu aan ga herinneren dat de volgende feestdag, de dag dat we graag samen zijn met de mensen waarvan wij het meest houden, er al weer aan zit te komen... 10 Mei is het namelijk Moederdag.

Toen ik me realiseerde dat de kans groot is dat we 'Moederdag 2020' waarschijnlijk ook niet zullen vieren zoals anders, deed dat me wel even zeer. Niet zozeer voor mezelf, maar wel voor onze eigen moeders.

Met Pasen heb ik dit jaar wat extra mijn best gedaan om leuke cadeautjes te bezorgen bij onze ouders en voor Moederdag zal ik daar weer mee aan de slag gaan. Maar hoe doe je zoiets tussen je toch al erg drukke leventje door, met 2 kindjes in je nek? Hieronder heb ik wat tips voor je op een rijtje gezet om nu alvast een klein beetje na te gaan denken over je 'Moederdag 2020' planning zonder er al te veel stress door te krijgen. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

 

Moederdag

Omdat ik wil dat 10 mei een dag wordt met ontzettend veel liefde ben ik al druk bezig geweest om de mooiste cadeautjes voor mama's, mama's to be, oma's en oma's to be samen te voegen in een uitgebreide 'Gift-guide'. Wat je in deze 'Gift-guide' ook zal vinden zijn cadeau-bonnen, digitale cadeau-bonnen en cadeau-pakketten. Nieuwsgierig? Je checkt de 'Gift-Guide hier!

'Ieder kind is uniek'...

Op 19 april is het 'de landelijke dag tegen het pesten'.
Een dag waarop we erbij stil staan en elkaar er weer op wijzen dat pesten niet ok is.

Pesten is een probleem dat altijd al bestaan heeft en ook niet zomaar zal verdwijnen. Ieder mens is uniek, iedereen is anders. Maar hoe kan het dan dat wanneer je net even iets teveel 'anders' bent je ineens het mikpunt van pesterijen kan zijn. En hoe kan het dat dit al op hele jonge leeftijd gebeurt? 

Het is dan ook goed dat er op basisscholen veel aandacht wordt besteed pesten en er over nagedacht wordt hoe pesterijen tot een minimum beperkt kunnen worden. 

Toen ik aan deze dag dacht in combinatie met mijn webshop moest ik denken aan een fragmentje uit de Lion King. Het moment dat Simba wil brullen naar de hyena's, maar er alleen maar een klein grommetje uitkomt. Simba liet zich echter niet uit het veld slaan en werd een sterke leeuw die uiteindelijk zelfs koning werd. Maar ook Simba heeft moeten vechten om zichzelf te kunnen zijn. 

 

Ik hoop dat deze blog je wat inspiratie heeft gegeven om er deze week weer met een positieve drive tegenaan te kunnen gaan. Laat je niet gek maken, we kunnen dit. 

Stay Safe!

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel