Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Maart 30 - 2020

'1 april, paashaas in je bil?'

Woensdag is het 1 april... en over 2 weken is het Pasen. De kalender draait gewoon door. De lente is voelbaar, hoorbaar... En gelukkig maar. Gelukkig maar dat de wereld blijft draaien.

Wat vind jij? 1 april 2020. Yay or nay? Mezelf kennende is het voor mij een 'Nay'. Ik heb nooit zoveel met 1 april en dit jaar zie ik het nog minder zitten dan andere jaren. Hoewel het natuurlijk ook ontzettend fijn kan zijn om even goed te kunnen lachen op het moment. Daar ben ik dan weer wel voor. Dus 1 april 2020 voor mij: Lachen = Yay, elkaar voor de gek houden = 'Nay'.  

April. Een nieuwe maand. Een maand die in het teken staat van lente, zon, jonge diertjes, een nieuw seizoen, mooie kleuren, en dus Pasen. En laten we dit dan vooral wel zo houden! Natuurlijk zal Pasen dit jaar niet zo zijn als andere jaren. We zullen het moeten stellen zonder festivals, grootschalig eieren zoeken, markten en braderieen. Daarentegen hebben we wel elkaar. Is het niet samen in 1 huis of tuin, dan wel virtueel en in ons hart. En dat is nu even het allerbelangrijkste. 

De paasfotoshoot voor 'Zilverdraakje' deed ik het weekend voordat de maatregelen werden aangescherpt. Ik heb de foto's een week op mijn computer gehad zonder er naar te kijken. Ik had geen ambititie, geen motivatie. Het was tevens de week dat onze zoon geopereerd zou worden en om 1 of andere reden stond het leven gewoon even op pauze. Het weekend erna, toen Thijn weer veilig en wel thuis was had ik weer wat meer rust in mijn hoofd en ben ik de foto's gaan bewerken. Heerlijk om de liefde en vrolijkheid in deze foto's terug te zien. En dan besef je ineens: 'Laten we samen zoveel mogelijk genieten van wat er wel is, want daar mogen we ontzettend gelukkig mee zijn'.

Om toch een beetje in de paas stemming te komen heb ik wel een paar leuke lente/paas producten voor je verzameld. 

Easter is coming!

Wat zijn jouw plannen voor Pasen 2020? Had je iets op de planning wat niet door kan gaan? Ben je druk bezig met nieuwe plannen? Sla je Pasen dit jaar misschien wel over?

Elk jaar met Pasen is bezoeken wij onze beide ouders en zoeken we samen paaseieren met de kinderen. Thuis maak ik een uitgebreid paas ontbijt. De dagen voor Pasen zijn we druk met paas knutsels. 2de Paasdag is meestal een rustdag. Behalve dat we het gezelschap van ouders, broers en kindjes moeten missen zal Pasen voor ons niet heel erg anders zijn. Wel ben ik druk bezig met nadenken over een manier om Pasen wat leuker te maken voor onze ouders en wat extra's te doen thuis zodat de kinderen niet hoeven te voelen dat het dit jaar 'anders' is.

Het paas ontbijtje zal dit jaar dan ook wat uitgebreider zijn. Misschien zelfs wel met wat kleine cadeautjes voor de kinderen. Een beetje extra verwennen kan momenteel niet zoveel kwaad denk ik!

Ik denk dat beide kindjes dit jaar in ieder geval een prachtig eierdopje naast hun bordje zullen vinden. Wil jij dat ook? 

Bakken met kinderen... Lekker, snel en simpel graag!

Op 3 april is het 'Chocolademouse dag'. Een goed excuus om chocolademousse te maken! Waarom 'maken' en niet kant en klaar kopen? Nou, omdat je dan meteen weer een leuke tijdsbesteding heb met je kind... Dus ik ben op zoek gegaan naar recepten...  Maar ik heb het in de voorbereidingsfase al opgegeven...

Ik kwam er namelijk achter dat het idee beter was dan de praktische uitvoering, gezien het feit dat ik niet de juiste spullen in huis heb en niet zomaar even naar de supermarkt wil gaan nu. Vandaar dat ik even verder ben gaan denken over alternatieven die gemakkelijk te shoppen en te maken zijn met kleine kinderen. Want wat is er fijner dan je kind op hele simpele wijze bakkertje te laten spelen terwijl het jou niet veel extra tijd en moeite kost? En je houdt er nog comfort food aan over ook!

Zie hier de uitkomst van mijn 'mini-chocolade-bakker-brainstorm':

Bakken met kinderen

En wat is er nou leuker dan zo'n lekker hapje te serveren met een mooi besteksetje? 

'Positive Vibes'...

Op zaterdag 4 april is het 'de dag van de ZZP-er'. Na de harde woorden die laatst over ZZP-ers gesproken werden ben ik erg benieuwd hoe deze dag dit jaar zal zijn...

Zelf ben ik ook ZZP-er. De laatste weken worden er van alle kanten dingen geroepen. Je moet dit doen, je moet dat doen, er komt een recessie aan, geen inkomsten meer, harder werken, meer doen, andere mogelijkheden overwegen... En het enige wat ik kon denken was: 'Al die arme mensen die nu in de problemen komen, geen inkomen meer hebben'. Geen moment denkend aan mezelf...

Nu de geluiden van een economische crisis harder worden begint de realiteit wel binnen te komen. Mijn mooie bedrijfje, waar ik zo hard voor heb gewerkt de afgelopen 2 jaar, wat in die tijd is opgebloeid tot iets waar ik ontzettend trots op ben... Hoe ziet dit er over een jaar uit? Het zijn spannende tijden, voor iedereen. Ieder op zijn of haar eigen manier...

Het enige wat we kunnen doen is, zoals iemand laatst tegen me zei: 'Ons verstand gebruiken en erop vertrouwen dat het goed komt'. En dat is dan ook wat ik doe. Ik ga gewoon verder met hard werken, zoals ik altijd al deed. En ik houd hoop dat het goed komt en dat er weer betere tijden aankomen.

 

Ik hoop dat ik jullie met deze blog wat liefde en positieve energie heb kunnen brengen en wat inspiratie voor de komende dagen. Vertrouw erop dat het goed komt en geniet in de tussentijd van de kleine dingen die er nog wel zijn! 

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

 

Ben als eerste op de hoogte

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel