Deel de liefde

 

InstagramFacebook

Maart 1 -2020

Internationale vrouwendag, 8 maart 2020

Eind deze week is het internationale vrouwendag... Zelf heb ik altijd een beetje een dubbel gevoel bij dit soort dagen. Waarom moet er een 'vrouwendag' zijn? Vrouw ben je toch elke dag? Toch niet een beetje extra op de dag dat er een naam aan wordt gegeven? Gek genoeg gaat Moederdag er bij mij beter in, terwijl ik ook elke dag moeder ben... Maar met Moederdag word je in het zonnetje gezet, zodat je weer even het gevoel hebt dat je het goed doet. Je doet het goed, ook al voelt dat soms niet zo... Eigenlijk is moederdag gewoon een 'Relax, je doet het prima' dag.

En nu ik dit zo schrijf begrijp ik de essentie van vrouwendag misschien net wat beter, want vrouw zijn is soms ook een behoorlijke uitdaging.

Goed, laten we even stil staan bij het leven als vrouw op deze aardkloot. Je wordt geboren als baby meisje, mensen om je heen eten beschuit met roze en witte muisjes, je krijgt een opvoeding mee die geschikt lijkt voor jouw meisjes bestaan (hoewel deze generalisatie tegenwoordig ten zeerste in twijfel wordt getrokken, wat ik absoluut begrijp) en door je leven heen krijg je regelmatig de volgende uitspraken te horen: 'Tja, meisjes hè', 'Meisjes zijn kattenkoppen', 'Lekker bijdehand'... En veel later, wanneer je een volwassen vrouw bent: 'Wanneer ga je trouwen', 'Stop je dan met werken', 'Wanneer ga je aan kinderen beginnen', 'Wanneer komt de tweede'... Dat soort dingen... Dusss...

Laatst hoorde ik iemand praten over het verschil tussen jongens en meisjes op de basisschool. Zij plaatste de opmerking dat meisjes vaak serieus bezig zijn met school terwijl jongens elkaar nog achterna zitten met stokken op het schoolplein. Zij vroeg zich dan ook af wanneer het omslagpunt komt waardoor de meeste topfuncties nog steeds vervuld worden door mannen en een fulltime werkende vrouw in een toppositie toch net wat minder voorkomt. Ik vond dit een super interessant iets. Zelf heb ik jarenlang aan mijn carrière gewerkt met ontzettend veel plezier. Soms gaf het me een gevoel van onoverwinnelijkheid, vooral veel zelfstandigheid en het was een absolute boost voor mijn zelfvertrouwen. Maar toen het moment daar kwam dat er gekozen kon worden tussen een carrière en een gezin was de keuze toch vrij snel gemaakt. Heel even werd ik er nog op alert gemaakt dat het ook mogelijk was dat mijn man een stapje terug zou doen zodat ik kon groeien in mijn baan en hij voor de eventuele kinderen kon zorgen, maar dit was niet wat ik ambieerde en naar alle eerlijkheid ook niet wat mijn man zou willen...

Om toch nog even te generaliseren, over het algemeen zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen vrij aanwezig. Soms is dit interessant, soms frustrerend, maar het is altijd ook wel ok.

Internationale vrouwendag, 8 maart, of je nu wil of niet. Of je het nu onzin vind of niet. Wees gewoon even een beetje extra lief voor jezelf.

Wees lief voor jezelf

Zwanger...

Het overgrote gedeelte van mijn klanten is vrouw, dit zal je niet verbazen. Soms komt er ook weleens een man voorbij surfen, maar als dit al gebeurt zijn dit vrijwel altijd papa's, papa's in spe, trotse ooms en heel soms opa's. 1 ding hebben al mijn klanten gemeen. Een klein wondertje in hun leven. Of het nu van henzelf is, van broer, zus, zoon, dochter of hele goede vrienden. De liefde voor een kleintje is wat mijn klanten bindt. Ik weet dat de wens naar zo'n klein wondertje soms zo groot is dat het pijn kan doen, heel veel pijn... Ik weet dat het zwanger worden/zijn absoluut niet vanzelfsprekend is... Ik weet dat vrouw zijn soms een bepaalde druk op je legt als het gaat om moederliefde...

Maar ik weet ook dat elke dag weer papa's en mama's worden geboren. Zwanger worden, zwanger zijn en papa of mama worden zijn wellicht de grootste wonderen op aarde en dat mag gevierd worden!

Elke dag word ik weer gelukkig wanneer ik bestellingen voor echo-fotolijstjes binnen zie komen, wetende dat iemand heel erg gelukkig is op dit moment. En voor degenen die nog wachten op dit wondertje, steek ik af en toe een kaarsje aan...

Echo fotolijstje

Wanneer het zover is kan de rollercoaster beginnen. De tijd gaat dan ineens zo snel, vergeet er niet van te genieten! Vier je zwangerschap met een prachtig fotolijstje voor de eerste (echo)foto van jouw kindje. Iets dat voor altijd in je hart zal zijn, en nu ook tastbaar is om te bewaren voor later.

Yeah Mama!

De grootste uitdaging van het vrouw zijn is denk ik het eeuwige multi-tasken. Datgene waarin mannen over het algemeen net wat minder bedreven zijn. Plannen, vooruit denken, anticiperen, delegeren... Kortom: 'Household management'... In combinatie met alle andere dingen die er nog van je verwacht worden.

Als moeder zijnde ben je soms zo druk dat je dingen vergeet. Meestal kleine dingen, maar soms ook grote en belangrijke dingen. Eind vorig jaar was ik zo druk bezig met de verzorging van onze 6 maanden oude zoon, dat ik merkte dat ik mijn prinsesje van bijna 4 toch net wat minder aandacht kon geven. Inmiddels gaat ze hele dagen naar school en wanneer ze thuis is, is ze vaak moe. Het eerste afspreken begint en binnenkort gaat ze er ook sporten. Toen ik laatst een foto van ons tweetjes wou posten schrok ik enorm, omdat ik haast alleen nog foto's van mijn zoontje en mij had, of van ons drietjes, maar niet alleen samen met mijn dochter.

Gelukkig kreeg ik voor mijn verjaardag een prachtig cadeau van mijn man. Een 'Mama-dochter' fotoshoot bij Lydia van 'Little Star Fotografie'. Wat een topcadeau! Even lekker quality-time met mijn kleine prinses en een prachtige fotoshoot voor later. Ik kan dit iedereen aanraden. De tijd gaat zo ontzettend snel. Vergeet niet om eens in de zoveel tijd even de prachtige momenten op de gevoelige plaat vast te leggen zodat ze niet meer verloren gaan en je altijd iets tastbaars hebt om terug te kijken als ze straks ineens om 5 uur 's morgens thuis komen van het stappen en je ze misschien op zondag avond even voorbij ziet schuiven voordat ze de volgende ochtend weer naar school vertrekken.

Een cadeaubon voor een mooie fotoshoot is een absolute aanrader als je niet weet wat je moet vragen of geven en kom je uit de buurt van Roosendaal, neem dan zeker eens een kijkje op de site van 'Little Star Fotografie'.

Fotolijst Mummy & Me

En wil je het prachtige beeldwerk op een speciaal plaatsje bewaren? Kijk dan even tussen de prachtige fotolijsten in mijn webshop!

 

Doe als Assepoester...

Mijn dochter zegt soms dat ze Assepoester is. Zij is kleine Assepoester en ik ben dan grote Assepoester. Zij is degene in de blauwe galajurk en ik degene die loopt te poetsen in de gescheurde vodden... Soms komt dit vrij dicht bij de werkelijkheid moet ik zeggen. En ik denk niet alleen bij mij!

Het blijft wel erg grappig om te zien hoe die kleine meid door het huis paradeert in haar mooie prinsessenjurk terwijl de dvd van Assepoester aan staat en ik ondertussen probeer de woonkamer te poetsen... Het geeft niet om de poetsende Assepoester te zijn, maar ook mama's mogen weleens de mooie, opgedofte Assepoester zijn toch?

Daarom hier een kleine 'How to feel like Cinderella', voor alle vrouwen die zich soms alleen nog de poetsende Assepoester voelen...

How to feel like cinderella

 

Mama, mag ik nog een verhaaltje?

Als afsluiter nog even een ander leuk weetje, vandaag is de start van de boekenweek! Was jij vroeger ook lid van de 'Disney boekenclub'? Ik heb nog eens gezocht, maar helaas bestaat de 'Disney boekenclub' nu niet meer. Gelukkig word ik hier omringd door genoeg andere leuke Disney spulletjes waaronder ook de Desk Plaques met de mooiste, inspirerende quotes uit de films en boeken van Disney. Een super leuk cadeautje voor alle leeftijden. Want wie houdt er nu niet van mooie Disney verhalen?

Disney verhalen

Nieuwsgierig naar de mooiste Disney Collectie voor kleine en minder kleine schatjes? Check dan vlug onze 'Disney Baby Magical Beginnings' lijn en de 'Disney Magical Moments' lijn.

Nou, laat maar komen die 'Internationale vrouwen dag'! Ik trek mijn mooiste prinsessenjurk aan en kruip met mijn 2 schatjes en een mooi Disney boek op de bank. Ga jij hem ook nailen dit jaar?

Veel Liefs!

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

Over de auteur

 

 

Auteur - Jodie Grootswagers

Jodie is het creatieve brein achter Zilverdraakje. Met haar man en kleine schatjes (Zoë - 2016 en later ook Thijn - 2019) aan haar zijde heeft ze Zilverdraakje eigenhandig van de grond af aan opgebouwd tot een heerlijk bloeiende webshop. Ze geniet van haar leven als momboss, is leergierig, creatief en mombitious en houdt ervan om anderen zo nu en dan te verrassen met een extra beetje liefde in het drukke momlife bestaan.

 

 

 

Ben als eerste op de hoogte

 

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel