Family Time

Een goed begin is het halve werk. Hoe ben jij 2020 begonnen? Met een kater? Van teveel alcohol, te weinig slaap, of misschien beide? Een kater vanwege het feit dat 2019 niet echt jouw jaar was? Of misschien juist wel? Hoe dan ook. We zijn een nieuw jaar begonnen en ik neem aan dat iedereen toch wel stiekem het voornemen heeft om er iets moois van te gaan maken en dat iedereen toch ook wel hoopt dat er dit jaar iets moois op zijn of haar pad komt. Of dat iets groots of iets kleins is even in het midden gelaten... 

Zoals ik schreef in mijn vorige blog was mijn 2019 een soort van rollercoaster. Vooral het laatste stukje van het jaar was voor mij erg hectisch, wat mij deed besluiten dat er dingen moesten veranderen. Ik heb er dan ook voor gekozen om 2020 te beginnen met vooral veel rust. Vanaf 1 januari werk ik officieel niet meer voor een baas, alleen nog voor mezelf. De eerste week van januari werd ons duidelijk gemaakt dat Thijn veel regelmaat en rust nodig heeft om weer goed fit te worden en volgende week wordt Zoë 4 jaar, wat betekent dat het 'school-mama-leven' ook gaat beginnen. Om de hectiek van 2019 achter ons te laten en met een schone lei 2020 te beginnen zijn we er dan ook lekker even een weekje met z'n viertjes tussenuit gegaan.

Na onze, niet zo beste, zomervakantie hadden we behoefte aan wat tijd samen, maar ver weg gaan voelde voor ons niet goed aan. Zoë gaf aan dat ze heel graag naar 'Landal het Vennenbos' zou gaan en dat leek ons een prima keuze. We boekten een weekje Landal, ik pakte de spullen in (veel te veel natuurlijk) en bepakt en bezakt vertrokken we. Daar aangekomen leverde ik mijn telefoon in bij man-lief en de laptop bleef tot nader orde in de koffer. De vakantie kon beginnen.

Ik kwam er al snel achter dat op vakantie gaan in de eerste week van januari behoorlijk veel voordelen heeft. Je betaalt een stuk minder voor je verblijf, je maakt je geen seconde zorgen over hoe het weer zal zijn en wat mij nog het best beviel... Je begint een nieuw jaar samen met de mensen waar je het liefst bij bent. Je begint het jaar met liefde en rust voor elkaar... Wat wil je nog meer?

Ik kwam er ook vrij snel achter dat het inleveren van je telefoon een ware zegen is. Ineens valt er een soort last van je af. Een soort strak vel dat constant om je heen zit, een onrust, een staat van paraatheid, haast... Ineens ben je veel minder aan het multi-tasken waardoor je veel meer in het moment bent en er meer ruimte is om intenser en langer te genieten van het nu. Als ik moeders iets aan zou willen raden is het toch echt dit... Ik weet dat het suf en cliche klinkt, maar het werkt. Je voelt je een stuk minder opgejaagd en aangezien je als moeder toch al het grootste gedeelte van de dag loopt te multi-tasken mag je jezelf ook weleens een break gunnen toch? 

Het laatste dat ik heb geleerd deze vakantie is dat rust, reinheid en regelmaat (zoals dat vroeger werd gezegd) nog steeds een wondermiddel vormen. De vrijdag voordat we op vakantie gingen was er bij ons een longverpleegkundige op bezoek voor Thijn en zij gaf aan dat dat voor hem weleens goed zou kunnen werken. Dus zo gebeurde het dat Thijn 's morgens lekker een dutje deed in zijn bedje terwijl ik een rondje wandelde met Zoë en hij 's middags ook lekker zijn middagslaapje pakte terwijl Ralph met Zoë naar het zwembad ging. Even twijfelde ik over deze aanpak, want het is toch sneu dat dat manneke niet meekan naar het zwembad en 'moeten' we dit niet met z'n vieren als gezin doen? Maar deze twijfel verdween snel toen we zagen hoe goed Thijn hierop functioneerde en hoe ik ook net even een uurtje voor mezelf had om eens een keer een boek te lezen. Iets wat er de afgelopen 2 jaar niet van is gekomen. 

Thijn had een goede week wat voor ons allemaal de scherpe randjes van de stress en de spanning afhaalde. Ik kreeg meer rust in mijn hoofd en in mijn lijf en Ralph had eens wat vader-dochter tijd waar hij erg blij mee was. Zoë had een heerlijke week en hoewel we eigenlijk maar een paar dagen weg waren, ongeveer een uurtje van huis, zijn we er allemaal van opgeknapt.

Zo kwam het dat het eerste goede voornemen voor 2021 voor mij al op de plank kwam te liggen. Lekker even samen weg begin januari, al is het maar een paar dagen. Ben je soms gespannen, gestresst en groeit het je even boven je hoofd? Neem de tijd om na te denken over waar je nu staat, wat nu echt jouw prioriteiten zijn in jouw leven en waar jij nou echt gelukkig van wordt. Misschien een open deur, maar eigenlijk weet je dit echt wel. Je zal er alleen wel naar moeten handelen. Doorbreek de cirkel, maak een frisse start en vergeet nooit waar jouw sleutel naar geluk ligt... 

Mijn sleutel naar geluk is mijn gezin. Mijn geluk vind ik in mijn eigen thuis, samen met mijn man, als we kijken naar de prachtige kinderen die wij samen op de wereld hebben gezet en nu samen op zien groeien... En alles wat er zal gebeuren draait om deze bubbel. Onze bubbel. En wil je hier deel van uitmaken, dan ben je meer dan welkom. En zo niet, dan is dat ook prima. Keuzes worden voortaan gemaakt vanuit deze bubbel. Zilverdraakje is hieruit ontstaan en ik hoop dat deze drijfsfeer Zilverdraakje in 2020 tot een nog groter succes zal maken en ik ondertussen intens kan genieten van ons leventje zo samen...

Liefs,

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

 

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel