Handafdrukjes

Toen wij er in oktober vorig jaar achter kwamen dat er weer een kleintje op komst was, was het voor Zoë al meteen duidelijk dat het een broertje zou zijn. We konden het 100 keer vragen en 100 keer zei ze: 'ik krijg een broertje'. Dat het ook weleens een zusje zou kunnen zijn was absoluut niet waar. Ze wou een broertje dus het werd een broertje. Het was dan ook extra spannend toen we in december de geslachts-echo lieten maken. Daar haar standvastigheid was ik zelf stiekem ook gaan geloven dat ik een zoontje zou krijgen en ik zou het ook wel heel sneu vinden als we haar moesten gaan vertellen dat ze toch echt geen broertje maar een zusje zou krijgen. Gelukkig voor haar werd al snel duidelijk dat ze gelijk zou krijgen. Zoë kreeg een broertje... Ironisch genoeg was toen ineens haar reactie op onze blije uitspattingen: 'Maar ik vind een zusje ook leuk'.

De 5 maanden die volgden stonden voor Zoë en voor ons grotendeels in teken van haar 'Broertje'. Waar mijn man en ik de naam voor onze zoon al wel in ons hoofd hadden, bleef het voor Zoë nog altijd broertje. En nu hij dan eindelijk geboren is noemt ze hem nog steeds vaak broertje, broertje Thijn of (wat er recentelijk bij gekomen is) moppie.

Toen ik tijdens mijn zwangerschap op zoek was naar leuke nieuwe artikelen voor de webshop twijfelde ik dan ook geen seconde toen ik de fotolijst voor handafdrukjes zag met de tekst 'Me & My Brother'. Eigenlijk gebeurt het maar zelden dat ik mezelf een cadeautje uit de webshop gun, maar deze lijst kon ik echt niet aan ons voorbij laten gaan. Het leek me geweldig om de handafdrukjes van broer en zus te vereeuwigen in inkt. De tijd gaat al zo snel en toen ik de kleine handjes van onze pasgeboren Thijn zag wist ik dat ik hier niet al te lang mee zou moeten wachten.

Dus vorig weekend bombardeerde ik mezelf tot ervaringsdeskundige in het maken van baby- en kinder handafdrukjes. Ik krijg regelmatig vragen over de fotolijsten voor inktafdrukjes. Hoe werkt het, gaan de handjes gemakkelijk schoon en heb je nog tips? Een goed excuus dus om zelf eens aan de slag te gaan. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik 2 pogingen nodig heb gehad om beide handafdrukjes er netjes op te krijgen, maar dat kwam precies goed uit aangezien het meegeleverde karton 2 kanten heeft. Op de voorkant staan nu de goede handafdrukjes en op de achterkant de slechte, haha. Omdat in deze lijst een passe-partout zit leek het mij handig om deze voorzichtig met een plakbandje aan het karton vast te maken, om goed te kunnen zien waar de handafdrukjes moesten komen. Bij de eerste poging leek het mij een goed idee om eerst het handafdrukje van mijn peuter te maken. Deze lukte bizar goed. Ik maakte haar handje zwart met het meegeleverde inktkussentje en oefende een keer op een los stuk papier zodat ze wist wat ze moest doen. Samen drukte we toen haar handje op het karton. Ze mocht haar handje niet bewegen, ik drukte het even goed aan en dan is de truc om het handje in 1 beweging recht omhoog van het papier te halen, anders krijg je vegen in de inkt. Wow, super trots, het resultaat was prachtig! Maar toen nog het handje van kleine Thijn... 

Met een pak billendoekjes ernaast om zijn handje meteen schoon te kunnen maken gingen we aan de slag. (dit werkt trouwens uitstekend, de inkt is goed te verwijderen met de doekjes en ook met water en zeep) Een handafdrukje van een baby kan je het best maken als hij slaapt. Als hij wakker is kan hij de handjes dichtknijpen en dan is er niks meer over van je handafdrukje. Eerst probeerde we het op schoot bij mijn man, maar voordat zijn handje eenmaal in de inkt zat was hij wakker en kwamen we erachter dat we hem vanuit deze positie nooit netjes op papier zouden krijgen. We hebben hem terug in de box gelegd en gewacht tot hij weer sliep. Terwijl hij lekker in de box lag te slapen maakte ik zijn handje opnieuw zwart. Het karton legde ik zo weg dat vanuit de liggende positie het handje er gemakkelijk op gedrukt kon worden. Dat werkte beter. Helaas trok Thijn zijn handje net weg toen het afdrukje net gemaakt was en was de inkt dus een heel klein beetje gevlekt. Mijn man vond het resultaat mooi, maar de perfectionist in mij vond dat het toch echt nog eens geprobeerd moest worden op de achterkant van het karton. Deze keer maakte we eerst het afdrukje van Thijn en deze keer lukte het wel! Daarna mocht Zoë nog een keer opnieuw en ook haar handafdrukje was weer super mooi! Ik was denk ik net zo trots en blij als Zoë.

Doordat het bij ons al die maanden om 'Zoë's broertje' heeft gedraaid hebben wij gekozen voor de fotolijst 'Me & My Brother'. Natuurlijk hadden we ook kunnen kiezen voor de fotolijst 'Me & My Sister', maar eigenlijk kan het allebei. Zolang je het juiste handafdrukje maar aan de juiste kant zet natuurlijk. Wil jij ook zo'n mooie fotolijst voor jouw kleintje? 

Natuurlijk heb ik de fotolijst ook even meegenomen naar de graveur om de namen van de kindjes op de rand te laten graveren. Dit maakt het helemaal af. De lijst staat nu trots te pronken in de woonkamer. Een mooie, waardevolle herinnering die nooit meer verloren zal gaan.

Liefs,

hartje

Jodie

'Mama van 2 kleine draakjes'

 

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel