Sinteklaas stapelkortingEen stuiterend kind door de woonkamer, overal groen van de inmiddels overleden wortels, kleurplaten, stiften, schoenen... En 20 x per nacht de vraag: 'Mammmmie, is het al ochtend?' Yep, de Sint is weer in het land!

Heel eerlijk gezegd heb ik nooit zoveel gehad met het o zo bekende kinderfeest. Het was een traditie en op school werd het natuurlijk ook groots gevierd, maar heel veel gevoel had ik er uiteindelijk niet meer bij. Zoals de naam al zegt, het is een geweldig feest voor kinderen. Maar aangezien ik in mijn omgeving eigenlijk enkel ben opgegroeid met leeftijdsgenootjes en niet met jongere kinderen lijkt het uiteindelijk een beetje langs me heen te zijn gegaan.

De laatste jaren deed het Sinterklaas feest een herintreden in mijn leven toen ik binnen een paar jaar tijd ineens trotse tante was van maar liefst 6 neefjes en nichtjes. Inmiddels zijn dat er zelfs 10! Het feest begon weer wat meer te leven voor me. Toen 2,5 jaar geleden onze eigen dochter geboren werd werd dat nog wat echter. Maar nu... Nu Zoë bijna 3 is en ze echt beseft wat er aan de hand is... Nu zie ik ineens de blijdschap van het Sint feest die ik eigenlijk heel lang gemist heb.

Afgelopen zaterdag heb ik haar met Sinterklaas-kleurplaten, snoep en wortels voor de tv gezet om de intocht te kijken in de hoop dat ze er ook zin in zou krijgen. En dat lukte! Ineens kwam ons meisje heel hard naar mij toegerend toen ze de boot op tv langs zag varen met de woorden: 'MAMA! HIJ KOMT NAAR ONS!' En sindsdien is ze niet meer te houden.

Die nacht heeft ze nauwelijks geslapen. (hoewel dat voor ons niet heel schokkend is) Maar deze keer constant met de vraag: 'Is de wortel al weg?' En eerlijk is eerlijk. Het weekend was ze nerveus, onrustig en best een beetje vervelend af en toe. Maar goed. Ik kan het haar ook niet kwalijk nemen.

Ik moet bekennen dat ik oprecht zin heb in 5 december. Ik kan niet wachten tot de Sint dit jaar bij ons aanklopt om ons lieve meisje te verwennen met de allermooiste cadeau's. Ik kan niet wachten om de blikken op haar gezicht te zien. De lach waar ik vervolgens weer een heel jaar op kan teren.

Ondertussen is het in mijn webshop ook gezellig druk. Wat mij ook heel erg vrolijk maakt. 

Ik heb een stapelkorting op de site toegevoegd zodat je als klant 5% korting krijgt wanneer je 2 artikelen koopt met kortingscode SINT5 en 10% korting wanneer je 3 of meer artikelen koopt met kortingscode SINT10. Heb je maar 1 artikel nodig? Dan krijg je een leuk kleinigheidje bij je bestelling. De December-maand is al duur genoeg en ik vind het leuk om zelf ook een beetje Sinterklaas te mogen spelen. En zo leuk om te zien dat er nu de mooiste artikelen met elkaar worden gecombineerd! Ik krijg er zelf ook super veel inspiratie van.

De afgelopen dagen ben ik er ook weer opnieuw achter gekomen hoe leuk ik het vind om mensen te verassen met de mooiste cadeautjes. Alle bestellingen die ik verstuur pak ik zelf met zorg in als echte geschenken. Ik hoop dat de ontvanger hier blij van wordt en dan ben ik zelf ook blij. Ik weet dat ik over een tijdje na zal moeten gaan denken of ik het verpakken en verzenden uit zal gaan besteden, maar dat zou ik wel heel jammer vinden. Ik haal er namelijk zelf zoveel voldoening uit! Daarbij ben ik een mega-control freak en weet ik graag zeker dat alles perfect is, dus dat wordt nog wel een dingetje...

Afgelopen zondag zat ik aan de keukentafel cadeautjes in te pakken. Man-lief met een bakje koffie tegenover me. Zoë met een schilderwerkje (voor de Sint natuurlijk) ernaast en ik genoot met volle teugen. Dit liet voor mij weer precies zien waarom ik de webshop ben begonnen. Het simpele, knusse samen zijn en ondertussen iets creeeren, doen wat je leuk vind en dan ook nog andere mensen blij maken.

Drukke tijden hebben altijd zijn charmes. Als ik terug denk aan de drukke tijden in mijn leven dan zijn dat er best veel. Deadlines bij mijn vorige banen, nachten doorwerken, de zakenreizen, maar ook de eerste maanden met Zoë. Het zijn allemaal mooie herinneringen. Hoe zwaar of heftig het destijds ook aanvoelde. Drukte brengt mensen samen en het creeert een band.

Daarom hou ik van de feestdagen. Heerlijk genieten van de drukte, het samenzijn en de gezelligheid.

En dit jaar doen we dat gewoon weer een beetje extra.

Liefs,

hartje

Jodie

'Mama van een klein Draakje'

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel