Blog 'Voor mama'

hartje

Voor alle lieve mama's... die het soms ook gewoon even zwaar hebben...

Zomer in Nederland... Het ene jaar verdrinken we zowat in de regen, het andere jaar verdrinken we in ons eigen zweet. Zomer 2018 verdrink ik in het gehuil en gekrijs van mijn 2,5 jaar jonge peuterpuber. As we speak staat ze op de hal der longen uit der lijf te gillen... en waarom? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee. Ik denk wel dat onze buren zich ook afvragen wat er hier momenteel gaande is.

Ik wacht af tot ik gillend en krijsend iemand de deur van de hal open hoor doen. Om het hoekje blijft ze nog staan krijsen tot ik haar (licht sarcastisch) vraag of ze bijna klaar is... Huilend komt ze naar binnen. Na het scheuren van mijn trommelvliezen en het voelen van zweet straaltjes over mijn rug geef ik toe en zeg ik haar dat ze haar tut mag pakken uit het speciale bakje op de speelgoedkast. Hier verblijft haar tut overdag, aangezien ze hem eigenlijk niet mag hebben. Hortend en stotend loopt ze naar het bakje. Met haar betraande gezicht zegt ze: 'sorry mama'. Ze loopt naar de bank en vraagt of ze tv mag kijken. Na een vlugge optelsom in mijn hoofd van een te kort middagslaapje en 35 graden Celsius in de achtertuin geef ik toe. Ze installeert zich op de bank met een pakje drinken en een bordje druifjes. Ze lijkt uitgeput van haar ongegronde tirade. Ondertussen ben ik blij en tevreden dat ze tot rust komt en anderzijds vraag ik me af of ik het wel goed heb gedaan. De tweestrijd die zich per dag een keer of 20 afspeelt in mijn hoofd...

In de afgelopen 3 weken heeft Zoë vaker en vooral harder gehuild en gekrijst dan in de afgelopen 2,5 jaar bij elkaar. Ik weet dat ze nu aan het peuter puberen is, maar ik vermoed dat de warmte en het gebrek aan slaap en eetlust door deze warmte er ook wel eens aan bij kunnen dragen.

Soms denk ik aan mezelf, wanneer ik gefrustreerd, geïrriteerd of gewoon verdrietig ben. Ik kijk hoe zij doet als ze zich zo voelt en dan besef ik me dat ik mezelf eigenlijk net zo zou willen gedragen. Als ik moe ben, honger heb en ook nog eens ergens van baal zou ik ook het liefst gaan lopen huilen en stampen, maar ja... als volwassenen staat dat toch een beetje raar... midden in de supermarkt.

mama dochterIk leg me er maar bij neer dat onze dochter, die normaal de rust en liefde zelve is, het ook gewoon ontzettend warm heeft en daardoor anders reageert op de kleinste irritaties. In de hoop dat ze weer zichzelf wordt wanneer het weer een beetje koeler wordt.

Daarbij weet ik ook dat ik niet de enige mama ben die deze stuggles kent. Elke mama doet naar mijn idee wat het beste is voor haar kind. En soms is dat nou eenmaal ook gewoon toegeven aan de situatie. Zorgen dat je kind zijn of haar rust vindt, terwijl jij zelf ook de boel op een rijtje houdt door even een stapje opzij te doen en het maar gewoon te laten gaan. Go with the Flow. Er zijn geen regels in opvoeden, er is geen goed of fout. Er zijn wel richtlijnen en grenzen. Gebruik die en geef er je eigen invulling aan. Want als jij van je kindje houdt en hem of haar gelukkig wilt maken, hoe dat dan ook is, dan bewandel je in ieder geval het juiste pad. De kuilen, hobbeltjes en uitglijders horen daar gewoon bij. Je komt vanzelf weer bij de zon en de bloemetjes.

Omdat ik weet dat mama-zijn soms onderschat wordt en het tijdens deze prachtige, maar erg warme, zomerse dagen best wel een beetje heavy kan zijn wil ik graag wat bloemetjes rondstrooien op jullie pad.

Tot en met zondag krijg je van mij 10% korting op alle sieraden 'Voor Mama' in mijn webshop.

De rede dat ik mama-sieraden verkoop in mijn webshop is juist voor dit soort situaties. De dagen dat je diep in hart voelt dat jij wel even een schouderklopje of een steuntje in de rug hebt verdient. Even die erkenning dat jij een super mama bent, dat je met heel je hart van jouw kindje(s) houdt en dat jij de mama wilt zijn die hen een prachtige basis mee kan geven. Neem maar eens een kijkje onder het kopje 'Voor Mama' en zie zelf wat ik hiermee bedoel. Profiteer nu van 10% korting als een cadeautje van mij voor jou. 

Ken je een lieve mama die wel even een oppeppertje kan gebruiken? Gebruik dan de kortingscode om een mooi sieraad voor haar te kopen en vul haar adres in als verzendadres. Bij opmerkingen kan je een boodschap invullen die ik bij het cadeautje kan doen. Ik zorg dan dat het cadeautje zo snel mogelijk bij haar wordt bezorgd. De kortingscode is meerdere keren geldig, op alle mama sieraden, maar niet in combinatie met andere acties.

Ik hoop jullie vandaag een klein beetje liefde, erkenning en inspiratie te hebben gegeven door deze blog.
Go with the flow. Tot snel!

Liefs,

hartje

Jodie

'Mama van een klein Draakje'

hartje

© 2017 - 2024 Zilverdraakje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel